VIDEO: Migranti kod Slunja ukrali autobus i bježali policiji

Screenshot/MUP

Dvojica migranata ukrala su autobus u vlasništvu Autotransporta Karlovac u noći sa ponedjeljka na utorak na području Cetingrada te njime bježali policiji sve do Slunja.

Policija ih je oko 3.35 sati pokušala zaustaviti u Kremenu kod Slunja no nisu htjeli stati, već su autobusom bježali policiji narednih desetak kilometara. Policija oh je pokušala zaustaviti u pokretu i to uz isključene zvučne u svjetlosne signale, navodi se u priopćenju karlovačke policije.

Nakon što se policijskoj potjeri pridužio veći broj policijskih vozila lopovi su se u Nikšiću kod Slunja na D1 napokon zaustavili, iskočili van i pokušali pobjeći, ali su ih policajci uhvatili i uhitili. Autobus, koji je ostavljen na cesti, krenuo je unatrag i udario u policijska vozila.

“Tom prilikom autobus je udario u službeno vozilo koje je lančanom reakcijom udarilo u drugo službeno vozilo. Policijski službenici su vrlo brzo uhvatili osobe koje su pobjegle iz autobusa i utvrdili da se radi o dvojici ilegalnih migranata, državljanima Sirije. U događaju, osim nastale materijalne štete, nema ozlijeđenih – rekli su u policiji, dodajući da se nad dvojicom Sirijaca provodi kriminalistička istraga u PP Slunj zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari”, navodi policija.

Komentiraj