VIDEO: GLAS: Stav Stožera prema umjetnicima licemjeran, na misu se može, u kazalište ne

Politička stranka Glas predsjednice Anke Mrak Taritaš održala je konferenciju za novinare sa naglaskom na kulturnu scenu i donošenje odluke kako bi se kompletnoj kulturnoj sceni omogućio što normalniji rad kao i drugima. Iz Glasa smatraju da je odnos Stožera prema kulturnoj sceni i umjetnicima licemjeran.

“Vjernici i svećenici disciplinirani za razliku od drugih”

Konferenciju je započeo Goran Beus Richemberg koji je upravo istaknuo tu licemjernost kada je dozvoljeno održavanje misa, a kazališta ne.

“Stožer je svojim posljednjim istupom pokazao da komentira nešto o čemu nema pojma. Šef Stožera Davor Božinović je rekao kako su svećenici i vjernici pokazali veliku dozu discipline i zato se mogu početi održavati mise”, naglasi je Richemberg i dodao kako je ministar Božinović time obezvrijedio i diskriminirao sve ostale građane, a nadovezao se i na Capakovu izjavu da se kazalištima ne isplati otvarati je oni žive od prodaje karata.

“Takvom izjavom je Capak pokazao da ne zna o čemu govori, jer je dobro poznato da velika većina kulturnih ustanova dobivaju novce iz državnog ili lokalnih proračuna, što znači da im profit nije primarni zadatak”, dodao je.

Pravila ista za sve

“Zalažemo se da Stožer donese jednaka prava za sve i da se svima omogući da počnu normalno funkcionirati”, naglasila je Mrak Tartiaš i dodala da je jednako važno pokrenuti kulturnu scenu kao i dopuštanje vjernicima da idu na misu.

“Ima ljudi koji bi voljeli otići u kazalište, a ima i onih koji bi otišli u crkvu. Omogućimo ljudima da mogu ići kamo žele”, dodala je.

Mrak Tartiaš je komentirala i nadolazeće izbore i naglasila kako je važna suradnja što većeg broja stranaka s lijevog spektra.

Cijelu konferenciju pogledajte u nastavku

 

Press Glas

Posted by Nacional News Magazin on Thursday, April 30, 2020

Komentiraj