VIDEO: Elis Lovrić predstavlja svijetu labinjonsku cakavicu

Screenshot YouTube

Prisustvovati koncertu Elis Lovrić je kao utonuti u more oluje, smijeha i mira, zajedno.

Ova svestrana i nagrađivana umjetnica, akadamsku glumica i multijezična kantautorica pjeva na svom ”vilenjačkom” jeziku – labinjonskoj cakavici. Ljepotu ovog iznimnog govora Elis razotkriva slušateljima diljem Hrvatske, ali i šire, od Italije, Poljske, Egipta do Brazila.

Nastupom na ovogodišnjoj Dori, iako pomalo neočekivana, s pjesmom “All I Really Want“ iznenadila je i oduševila sve. Kritičari i publika danima su pričali o posebnoj umjetnici i izvanserijskoj pjesmi koja se našla među kandidatima. Pjesma je tada otpjevana na engleskom jeziku, no što je pjesma dobila prepjevom na labinjonsku cakavicu, teško se može opisati riječima.

Glazbenica je pjesmu “Se ca još željin“ (All I really want) predstavila na druženju u Zagrebu, u zanimljivom prostoru Studija Smijeha u centru grada. Na druženju s medijima i najbližima, osim predstavljanja nove verzije pjesme i video spota, polusatnim koncertom uvela je sve u svoj “čudesan svijet”.

“Da mi je netko rekao da ću u svom spotu glumiti s mamom, ne bih mu vjerovala. A da će mi mama k tome dati još i crvenu haljinicu, kao simbol ostvarenja mojih zamisli i djelića sna, e pa rekla bih mu da je ”nopaka storen”. A upravo se to dogodilo. Zahvalna za podršku koju sam dobila od struke i publike na Dori, osjetila sam potrebu zaokružiti sve to u jednoj večeri i podružiti se s dragim ljudima uz spot, pjesmu i priču”, prokomentirala je Lovrić .

Komentiraj