VIDEO: BIPA FASHION.HR Pet mladih modnih brandova predstavilo svoje revije

Autor:

BIPA FASHION.HR

Na pisti Bipa FASHION.HR-a se predstavilo pet modnih brandova: Mates, Jelena Holec, Anthony Avangard, Price on Request i Twins.

Publika je uživala u revijama iza kojih se kriju dobro razrađeni koncepti, koji predstavljaju i nove modne filozofije. Iz prvog reda revije su pratili brojni poznati koji su došli podržati mlade dizajerske snage: Judita Franković, Nina Mia Čikeš, Jure Radnić, Miran Kurspahić, Borna Kotromanić, Nenad Korkut, Tihana Harapin Zalepugin, Borut Mihalić, Zoran Aragović, Ksenija Vrbanić, Matija Vuica i brojni drugi.

Dizajnerica Jelena Holec prikazala je kolekciju za aktualnu sezonu, a ovoga puta kolorit je zauzeo vodeću poziciju u oblikovanju odjevnih predmeta. Floralni motivi preneseni su i na uzorke na odjeći dizajnirane za svaki komad. Slojevitost i asimetrija te lakoća u kretanju materijala provlače se kao lightmotive cijele kolekcije.

Ove sezone Anthony Avangard u kolekciji za proljeće/ljeto 2018., uz uobičajene muške, po prvi put predstavlja i ženske modele. Kolekcija nosi naziv Tesla, a ideja dizajnera bila je ispričati priču o Tesli. I ova je kolekcija poput dosadašnjih, urbana i nosiva s malim pomakom. Kolorit je uglavnom ograničen na crnu, bijelu, plavu te hologram uzorak i printeve.

PRICE ON REQUEST i ovog je puta iznenadio publiku načinom na koji je ispričao osnovnu ideja branda fokusirajući se na kritiku današnje modne i tekstilne industrije. Dizajneri Gala Vrbanić i Filip Vajda, kreiraju odjeću koja ističe tu hrabru individualističku crtu. Predstavljena kolekcija koja nosi naziv POR/NO tako je odgovor na pretjeranu eksploatiranost tekstilne industrije, a bazira se na ideji održivosti.

Modni brand koji oduševljava publiku svojim viđenjem novog chic stila s retro prizvukom, Twins, predstavio je novu kolekciju u kojoj se uz vječnu temu, Slavoniju, ove se sezone upleo i afrički kontinent. Proljetno – ljetna kolekcija vizija je slavonskog safari looka.

Prvi put na pisti Bipa FASHION.HR-a nastupio je dizajnerski dvojac iz Beograda, Mates. Ovaj zanimljivi modni brand predstavio je kolekciju Varljivo leto za koju je inspiraciju pronašao u idejama konformizma i pravih simbola slobode.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.