Veljko Mršić više nije izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije

Veljko Mršić više nije izbornik hrvatske košarkaške reprezenntacije, izvijestio je Hrvatski košarkaški savez u srijedu.

“Hrvatski košarkaški savez i dosadašnji izbornik Muške seniorske reprezentacije Hrvatske Veljko Mršić postigli su dogovor o međusobnom prekidu suradnje”, naveli su i dodali da je odluka potvrđena na sjednici Upravnog odbora HKS-a održanoj u utorak elektroničkim putem.

Mršić je reprezentaciju preuzeo u svibnju 2019. godine. Prve je utakmice vodio na NBA ljetnoj ligi u Las Vegasu, a zatim je Hrvatsku, zajedno sa svojim stručnim stožerom i velikim trudom igrača, uspješno proveo kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Splitu Hrvatska nije osigurala put u Japan, a u studenom 2021. godine započeo je novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koji je reprezentacija započela s dva poraza te ju sada očekuje težak put u borbi za Svjetsko prvenstvo, kao i Europsko prvenstvo koje je na rasporedu u rujnu 2022. godine.

“Hrvatski košarkaški savez se zahvaljuje g. Mršiću na uloženom vremenu i golemom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su stremila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj suradnji. Ovim putem bih mu poželio puno uspjeha u budućim poslovnim angažmanima“, izjavio je predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

Donedavni izbornik Veljko Mršić se zahvalio i HKS-u i svojim suradnicima na međusobnoj suradnji: “Nakon gotovo tri godine dobre suradnje zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom povjerenju koje je rezultiralo uspješnim plasmanom reprezentacije na Europsko prvenstvo, što je i bilo definirano kao primarni cilj. Posebna i duboka zahvala ide igračima koji su u svakom trenutku nesebično davali sve od sebe. Zahvaljujem se i svim ljudima koji su bili uključeni u rad reprezentacije, zaposlenicima Saveza i stručnom stožeru na podršci te cijeloj reprezentaciji želim puno uspjeha u nastavku kvalifikacija uz veliku želju da Hrvatsku gledamo na Svjetskom prvenstvu.“

Komentiraj