Velimir Zajec kreće na turneju – sedam dana, sedam slavonskih gradova

Velimir Zajec idući tjedan nastupa po Slavoniji. Neće ponovno zaigrati, već će od tamo započeti svoju ljetnu turneju promocije knjige ‘Zeko’, svoje velike biografije koja je lani izašla iz tiska. U sedam će dana obići sedam velikih gradova u Slavoniji – Slavonski brod (5. lipnja u 19 sati), Vukovar (6. lipnja u 18 sati), Osijek (7. lipnja u 19 sati), Drenovce (8. lipnja u 19 sati), Valpovo (9. lipnja u 19 sati), Našice (10. lipnja u 18 sati) i Županju (11. lipnja u 18 sati).

Na svakoj promociji, nakon kratkog razgovora o knjizi i svojoj karijeri, svim zainteresiranima će potpisivati njihov primjerak knjige. Ulaz je slobodan za sve, a najavljeni su i gosti iznenađenja.

“Izuzetno sam zadovoljan reakcijama publike na dosadašnjim promocijama, a obzirom da idemo u Dinamovu zonu, plavu Slavoniju, očekujem još veći odaziv. Pozivam sve da dođu, jer ova knjiga nije samo moja biografija, već svih mojih suigrača, prijatelja, navijača, svega što se svojedobno događalo oko Dinama. Veselim se jako tim druženjima i razgovorima s navijačima, suigračima i prijateljima”, izjavio je Velimir Zajec koji sa Slavonijom nosi mnoge uspomene.

Prva uspomena mu je, priča, suigrač iz 1982. godine – Petar Bručić, koji živi u Jarmini. “Bio je jako važan u tom našem uspjehu, prava radilica na terenu. U Vukovaru smo 2000. igrali prvu utakmicu nakon povratka imena Dinamo, tu uspomenu nosim cijeli život. Iz Osijeka sam dovodio u Dinamo Davora Šukera, a u paketu uzimao i Igora Cvitanovića, dok sam iz Slavonskog Broda uzeo i Edina Mujčina, jednog od najboljih ljudi i nogometaša koje smo imali u Dinamu. Naravno, Županja je posebna zbog prve nogometne lopte. Vjerujem da će biti u svakom gradu emotivno i posebno”, istaknuo je Zajec.

Press

Knjiga o Zajecu izašla je na 40. obljetnicu Dinamovog osvajanja naslova prvaka, a ove godine u sklopu promocija osim tog uspjeha, prigodno će se prisjetiti još jednog trofeja Dinama.

“Ovo proljeće je inače i 40 godina od našeg osvajanja naslova pobjednika Kupa 1983. godine. To je bio posljednji naslov Dinama u nekadašnjoj državi i nama svima vrlo dragi trofej obzirom da smo s njime potvrdili snagu naše legendarne generacije. Do trofeja nas je i tada, kao i 1982. vodio naš legendarni Ćiro kojeg ćemo se rado prisjetiti na svim ovim promocijama u Dinamovim gradovima kao oca naših uspjeha”, dodao je Zajec.

Na 480 stranica kroz razgovore s 96 sugovornika i više od 100 arhivskih članaka, autor knjige Sanjin Španović ispričao je Zajecovu karijeru ne samo kao kapetana Dinama, već i onu kao igrača Panathinaikosa, te trenera i direktora ova dva kluba i otkrio brojne nepoznate detalje povezane i s brojnim hrvatskim i grčkim nogometnim legendama.

Također, u knjizi se nalazi i preko 150 fotografija od kojih brojne nisu nikad dosad viđene u javnosti. Knjiga je naišla i na brojne komplimente i pohvale ne samo brojnih čitatelja, već i Dinamovih igrača i trenera, novinara i književnih kritičara, a na promocijama moći će kupiti po promotivnim, sniženim cijenama.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner