Veliko nevrijeme zahvatilo unutrašnjost Istre

Istru je tijekom poslijepodneva zahvatilo veliko nevrijeme, a jaka tuča pogodila je područje općine Barban gdje će štete na poljoprivrednim kulturama biti velike, izvijestio je istarski meteo portal Istramet.

Najviše je tuče bilo na istoku i u unutrašnjost Istre gdje je lokalno bila vrlo obilna.

Oko 16 sati jaka tuča poharala je Potpićan i okolicu gdje štete ima na poljoprivrednim kulturama, a stradali su i automobili. Temperatura zraka ondje se snizila na samo 10 stupnjeva, dok je istovremeno uz obalu, gdje je bilo sunčano, bilo do 25 stupnjeva.

Pala je i obilna kiša, a oborine su bile vrlo nejednako raspoređene tako da je ponekad bila prisutna velika razlika unutar samo nekoliko kilometara.

“Atmosfera je u Istri i okolici bila vrlo nestabilna, a lokalno je bilo i intenzivnijih pljuskova. Siloviti grmljavinski pljuskovi zabilježeni su na krajnjem sjeveru, Žminj i Pićan je zasula čak i tuča, dok je na istočnoj obali zabilježen vrlo jaki razvoj naoblake, a viđena je i velika pijavica na moru”, izvijestili su iz Istrameta.

No, da se nešto opet i na jugu valja preko mora, zabilježio je fotograf i poznati lovac na munje Sendi Smoljo snimivši u poslijepodnevnim satima olujni sustav koji se ponovno približavao Puli.

Prema prognozi Istrameta, i za sutra se očekuje djelomice sunčano i nestabilno vrijeme uz lokalne grmljavinske pljuskove, naročito u unutrašnjosti Istre gdje mogu biti intenzivniji. Puhat će većinom slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 11 do 16 stupnjeva, dok će dnevne vrijednosti biti između 20 i 25 stupnjeva.

Komentiraj