Veliko istraživanje: Najpouzdanija automobilska marka je – Mazda, Tesla je na dnu

U velikom izvješću američkog Consumer Reportsa o pouzdanosti automobila, u kojem je ove godine sudjelovalo više od 300 tisuća vozača, pobjedu je odnijela Mazda, dok se na posljednjem mjestu našla Tesla Model Y, s nevjerojatnim problemima poput neprofesionalno postavljenih panela pa čak i vlasima kose koje su ostale tijekom nanošenja boje.

U slučaju pobjedničke Mazde Consumer Reports hvali muduru taktiku s konzervativnim redizajnima u kojima se ne ugrađuje nova i neprovjerena tehnologija, platforme koje s kvalitetno unaprjeđuju i pouzdane motore. Inače, vozači se žale na gotovo sve, od kvarova infotainment sustava, mjenjača, motora pa sve do problema s bojom i lakom.

Najlošiji automobil je Tesla Model Y s nevjerojatnim problemima poput neprofesionalno postavljenih panela pa čak i vlasima kose koje su ostale tijekom nanošenja boje. Najbolji europski brend je Porsche na 9. mjestu, a na samom dnu po pouzdanosti su američki proizvođači Tesla i Lincoln, piše Revija HAK.

Što se najkvalitetnijih modela tiče na prvom mjestu je Toyota Prius, pa slijede Lexus NX, Buick Encore, Lexus GX, Honda HR-V, Toyota Prius Prime, Hyundai Kona, Audi A5, Audi A4 te Mazda CX-5.

Komentiraj