Veleslalom Tremblant: Pobjeda Federice Brignone, Zrinka Ljutić 14.

Autor:

epa10969887 Zrinka Ljutic of Croatia reacts in the finish area after the second round of the Women’s Slalom race at the FIS Ski World Cup in Levi, Finland, 11 November 2023  EPA/KIMMO BRANDT

EPA/KIMMO BRANDT

Talijanka Federica Brignone pobjednica je veleslaloma skijašica za Svjetski kup u kanadskom Tremblantu, dok je 19-godišnja hrvatska reprezentativka Zrinka Ljutić zauzela 14. mjesto sa 2.90 sekundi zaostatka.

Brignone je do svoje prve pobjede u sezoni stigla sa 21 stotinkom boljim vremenom od druge Slovakinje Petre Vlhove, odnosno 29 stotinki ispred treće Amerikanke Mikaele Shiffrin.

Brignone je imala najbolje vrijeme prve vožnje te je u drugoj uspjela izdržati pritisak i slaviti ispred Vlhove koja je je ostvarila najbolje vrijeme druge vožnje te Shiffrin koja je imala drugo vrijeme druge vožnje. Slovakinji i Amerikanki su odlične druge vožnje osigurale pomak s četvrte i pete pozicije nakon prve vožnje na drugu i treću poziciju na kraju.

I Ljutić je odlično odradila drugi nastup te je popravila plasman za tri mjesta i tako potvrdila konstantu u veleslalomu ove sezone. Bila je ovo treća veleslalomska utrka u Svjetskom kupu, a Ljutić ima jedno 13. i dva 14. mjesta.

U redoslijedu veleslalomašica vodi Švicarka Lara Gut-Behrami sa 245 bodova, druga Brignone je na 220, a treća Vlhova na 166. Ljutić je 12. sa 56 bodova. U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Shiffrin sa 410 bodova, druga Vlhova ima 346, a treća Šveđanka Sara Hector 274. Ljutić je osma sa 137 bodova, dok je Leona Popović 13. sa 107.

U nedjelju će se u Tremblantu voziti još jedan veleslalom.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.