Veleposlanstvo SAD-a reagiralo na nasilje prema njihovim vojnicima u Zadru

Veleposlanstvo SAD-a je reagiralo na nasilne napade na tamnopute gay pripadnike njihove vojske tijekom izlaska u Zadar u subotu navečer.

“Veleposlanstvo je spremno omogućiti odgovarajuću pomoć svim državljanima SAD-a u potrebi, kao i njihovim obiteljima. Zbog zaštite privatnosti, ne možemo više komentirati ovaj slučaj”, odgovorili su na upit DNEVNIK.hr-a.

Zadarskoj je policiji u nedjelju oko 3:20 prijavljena tučnjava u jednom noćnom klubu na Obali kralja Tomislava, potvrdila je policija.

Policajci koji su izišli na teren tamo su zatekli dvojicu mladića iz Amerike u dobi od 24 i 25 godina koji su im kazali da je u klubu došlo do naguravanja. ”Oni su pregledani u bolnici. Jedan je dobio lakše tjelesne ozljede”, kazali su nam iz policije i dodali da je drugi mladić odbio liječničku pomoć.

Na društvenim su mrežama Amerikanci nakon napada objavili snimku na kojoj su ispričali da im je ovo jedan od najgorih trenutaka koje su u životu doživjeli.

”U klubu nas je napala grupa od osam do deset hrvatskih muškaraca. Nikad se u životu nisam osjećao tako bespomoćno. Izgledalo je kao da nas ne namjeravaju pustiti žive”, rekao je jedan mladić, a drugi se nadovezao: ”Ne znam je li to zato što smo crnci ili zato što smo gay”. Na društvenim mrežama mladića stoji da su obojica vojnici američkih zračnih snaga.

Jedan od njih ispričao je da su se borili za živu glavu. ”U jednom trenutku jedan muškarac me držao, a trojica drugih su me udarala. Tada sam se onesvijestio. Pomogla nam je djevojka koju smo tamo upoznali. S prijateljicom nas je odvela bolnicu. Ona je moj anđeo čuvar”, rekao je.

Komentiraj