Veleposlanstvo RH u Tokiju daje prostor za Hrvatsku kuću na OI 2020.

Susretljivošću Vlade RH i njezina Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a ponajviše zaslugom veleposlanika RH u Japanu Dražena Hrastića, tijekom Olimpijskih igara u Tokiju (24. srpnja – 9. kolovoza 2020.) Hrvatski olimpijski odbor organizirat će Hrvatsku kuću u zgradi našeg veleposlanstva u japanskoj prijestolnici, objavio je u četvrtak HOO.

U potrazi za rješenjem projekta Hrvatske kuće u Tokiju teško je bilo pronaći adekvatan prostor po prihvatljivoj cijeni, a onda je proradila sportsko-diplomatska suradnja koja je ishodila iznimno povoljno i praktično rješenje.

Na prijamu u nacionalnoj olimpijskoj udruzi hrvatski veleposlanik u Japanu Dražen Hrastić pojasnio je predsjedniku HOO-a Zlatku Mateši i glavnom tajniku Josipu Čopu kako će izgledati adaptacija jednog dijela Veleposlanstva za potrebe Hrvatske kuće, koja će osim za druženja i proslave uspjeha naših sportaša, u velikoj mjeri služiti i za promociju hrvatskog gospodarstva.

Veleposlanik Hrastić je izrazio uvjerenje da će, uz mala financijski ulaganja, tokijska Hrvatska kuća biti vrlo funkcionalna. Adaptacijski troškovi odnose se ponajprije na ugradnju nužno potrebnih klima uređaja, jer se očekuje da će temperature tijekom Igara premašivati 35 stupnjeva, uz vrlo visok postotak vlage u zraku.

Osim agilnom veleposlaniku, predsjednik HOO-a Mateša zahvalio je na susretljivosti i razumijevanju donedavnoj ministrici i dopredsjednici Vlade Mariji Pejčinović Burić, kao i aktualnom ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu, s kojim se završno dogovara realizacija ideje o dosad najpovoljnijem HOO-ovom investiranju u projekt Hrvatske kuće na OI.

Komentiraj