Već sedmu godinu zaredom održava se ‘Advent u Garčinu’

Autor:

Brodsko-posavska županija

Doživite pravu zimsku bajku u slavonskoj Posavini koja krije neke od najboljih kontinentalnih lokacija za nezaboravna blagdanska druženja i novogodišnji doček, poput Adventa u Garčinu gdje možete uživati u specijalitetima sa slavonskih imanja i atraktivnim koncertima

Zimska idila Brodsko-posavske županije, gradova i mjesta uz Savu, oduvijek je mnoge inspirirala, od pjesnika Dragutina Tadijanovića početkom prošloga stoljeća do suvremenih umjetnika. Dok “domaći” život uz rijeku i snijegom prekrivenu ravnicu pamte oduvijek, posljednjih godina to područje postaje zimska bajka i za sve brojnije posjetitelje iz drugih dijelova Hrvatske, a i šire. Poznata po svojim idiličnim seoskim domaćinstvima, imanjima i rančevima, slavonska Posavina krije neke od najboljih kontinentalnih lokacija idealnih za organiziranje nezaboravnih blagdanskih druženja ili novogodišnjeg dočeka.

Među pomno ukrašenim mjestima već tradicionalno je i općina Garčin, čije središte u adventsko vrijeme obiluje raznobojnim ukrasima, ali i predbožićnom eno i gastro ponudom namijenjenom mještanima i posjetiteljima koji su iz godine u godinu sve brojniji.

Turistička zajednica Općine Garčin i Općina Garčin u suradnji s Turističkom zajednicom Brodsko-posavske županije i partnerima već sedmu godinu zaredom, tijekom četiri tjedna počevši od 2. prosinca, stvaraju ugođaj pravog obiteljskog zajedništva na Adventu u Garčinu, koji tako postaje nezaobilazna destinacija u Slavoniji. Cijeli centar ukrašen je atraktivnim božićnim ukrasima, a prostor za posjetitelje potpuno je natkriven, od kućica s ponudom tradicionalne hrane, pića i unikatnih božićnih ukrasa i rukotvorina iz domaće radinosti do prostora u kojem se održavaju svi koncerti.

Advent u Garčinu privlači goste iz svih dijelova Hrvatske jer nudi pravi slavonski ugođaj, a publiku će zabavljati i T.S. Berde Band, Giuliano i Diktatori, The Frajle i sestre Husar. FOTO: Brodsko-posavska županija

Advent u Garčinu poziv je na susret sa Slavonijom, susret s obitelji i prijateljima, okruženi svjetlošću brojnih lampica u blizini adventskih kućica iz kojih se šire neodoljivi prepoznatljivi mirisi tradicionalnih slavonskih pogačica “langošica”, uštipaka, fritula, domaćih mesnih delicija kao što su dinstani buncek s kiselim kupusom i kobasice te domaćih kremastih i suhih kolača i “medenjaka”. Tu su i nezaobilazno kuhano vino i kuhana rakija, domaći džemovi, pekmez i med, a Općina Garčin svake godine proširuje i nadopunjava ponudu kako bi sve brojnijim posjetiteljima u najboljem svjetlu predstavila eno-gastro ponudu tog dijela Slavonije u predbožićno vrijeme.

Sva događanja Adventa u Garčinu započinju paljenjem adventske svijeće uz pjesmu dječjeg školskog zbora pod ravnanjem voditelja. Dolazak sv. Nikole ili Djeda Božićnjaka neizostavan je dio gotovo svih subota, nakon čega slijede koncerti. Ove godine prvu adventsku subotu otvara T.S. Berde Band, druge nastupaju Giuliano i Diktatori, treće The Frajle, dok će se na završnici događanja ove godine publici u Garčinu predstaviti sestre Ivana i Marija Husar.

Završetak Adventa uvijek je najveseliji, a ove godine bit će doista poseban uz veliki vatromet u centru Garčina te brojne fotografe koji su i ove godine pozvani ovjekovječiti spektakularno zatvaranje.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.