Screenshot

RAVNATELJ HITNE “Kad tim izađe na teren nemamo drugog doktora. Nemamo”

Ravnatelj Zaboda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik u utorak se ispred zgrade Hitne u Zaprešiću obratio javnosti.

“Odgovorno tvrdim da smo učinili sve po pravilima struke. Ali mi recimo imamo jedan tim u Zaprešiću, dok Velika Gorica ima dva”, rekao je na početku Gajnik. Dodao je kako bi morali imati deset timova za dva doktora u smjeni.

“Tako ima Velika Gorica. Za povećanje timova sa 5 na 10, to je red veličina 6 milijuna kuna na godišnjem nivou. Zagrebačka županija tražila je 50 timova, ugovorili smo 2016. 45 timova. Mi smo dobili jako puno, međutim nismo dobili tamo gdje je najgušći teritorij – Samobor i Zaprešić”, kazao je.

Naglasio je i kako će ponovno tražiti još pet timova.

“Neću komentirati što netko misli. Ja iznosim činjenice. Mi smo svjesni problema. Mi plaćamo 6 doktora više za Zaprešić i Samobor, nego što nam daje HZZO. Zavod ima 312 zaposlenih, a 240 ugovorenih sa HZZ0-om”, rekao je i dodao kako su svjesni problema. Gajnik kaže i kako Mrežu Hitne donosi ministar, a ne oni i kako to ne mogu mijenjati.

“Inspekcijski nalaz je pri kraju. Nemam zapisnik još, oni će to sastaviti. Prema mojim saznanjima nije došlo do propusta. Imamo jedan tim, kad tim izađe na teren nemamo drugog doktora. Nemamo”, poručio je.

Gajnik je rekao i kako je teško reću bi li liječnik spasio život mladića. Za to, kaže, treba znati rezultate obdukcije.

Komentiraj