UŽIVO: Preminule četiri osobe, u Splitsko-dalmatinskoj županiji 24 novooboljele osobe

 

Nacionalni stožer civilne zaštite u nedjelju je izvijestio o novih 36 slučajeva zaraze koronavirusa u Hrvatskoj. Do sada je ukuono oboljelo 5260 osoba. Preminulo je njih 149, a oporavilo se 4373 osoba.

Tijek događaja:

12:40 U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Na području županije ostalo je još četrnaest pacijenata oboljelih od zarazne bolesti COVID-19. Sedam pacijenata je s područja grada Petrinje, tri pacijenta s područja grada Kutine, dva pacijenta s područja grada Siska, te po jedan pacijent s područja grada Novske i Popovače.

12:00 U Zagrebu su zabilježena tri nova slučaja zaraze. 225 osoba testirano je u posljednja 24 sata. Aktivnih je 190 slučajeva, a u samoizolaciji je 396 ljudi.

11:50 Prema izvješću KBC-a Split, preminula je jedna muška osoba u dobi od 61 godine. Osoba je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID infekciju.

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 303 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije danas su 24 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju, i to šest osoba iz Splita, po dvije iz Omiša i Prgometa te po jedna iz Komiže i Vrlike.

Među novooboljelim osobama nalazi se i 11 štićenika i jedan djelatnik Centra za rehabilitaciju u Vrlici. Svi uzorci Centra za rehabilitaciju u Vrlici su obrađeni (104 djelatnika i 140 štićenika) dok se za tri osobe uzorkovanje mora ponoviti. Od ukupno 24 novooboljele osobe njih šest su kontakti prethodno oboljelih dok se ostalih 18 osoba epidemiološki obrađuju.

11:40 U Općoj bolnici Karlovac je od posljedica bolesti COVID-19 preminula starija ženska osoba (1935. godište) s područja općine Vojnić, koja je već ranije bila hospitalizirana u OB Karlovac.

Tijekom jučerašnjeg dana testirane su 32 osobe i svi su testovi negativni.

11:30 U KBC-u Osijek testirano 88 osoba od kojih je dvoje bilo pozitivno na koronavirus. Jedna osoba ima prebivalište na području Ispostave Osijek, a druga na području Ispostave Beli Manastir.

Trenutno je u KBC-u Osijek hospitalizirano 29 osoba oboljelih od koronavirusa od kojih je jedna na respiratoru. Važno je napomenuti kako je KBC Osijek respiracijski centar za svih pet slavonskih županija te se na liječenju nalaze osobe iz Osječko-baranjske, ali i drugih županija.

“Tijekom posljednja 24 sata, s područja naše županije, preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus, 1934. godište i imala je značajne komorbiditete”, naveli su iz Stožera Osječko-baranjske županije.

11:20 Drugi dan za redom u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Trenutno je 34 aktivnih slučajeva oboljenja, od kojih se četiri osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Od jučer je uzorkovano četiri uzorka na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalaze se 84 osobe, od kojih je 74 kontakti oboljelih od COVID – 19, a 10 osoba je ušlo u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja zbog čega im je određena mjera samoizolacije.

11:10 U Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Oboljela je ženska osoba srednjih godina, blaže kliničke slike, a radi se o bliskom obiteljskom kontaktu prethodno zaražene osobe. U vrijeme pojave simptoma nalazila se u samoizolaciji.

Trenutno je 11 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom od kojih su četiri osobe smještene u Općoj bolnici u Varaždinu i to dva na bolničkom liječenju, a dva na promatranju. Sedmero osoba je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa. Pod mjerom samoizolacije trenutno vodimo 26 osoba, a sve su kontakti potvrđeno zaraženih osoba.

11:00 Na području Zagrebačke županije nema novih oboljelih. Pet osoba je izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 36 slučajeva. Do sada su ukupno izliječene 203 osobe, a 11 ih je preminulo.

10:50 U Požeško-slavonskoj županiji nema novih oboljelih. Trenutno ima sedam aktivnih slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 11 osoba, a ukupno je testirano 3794 osobe.

10:30 Na području Primorsko-goranske županije treći dan zaredom nema novozaraženih osoba.

9:55 U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novozaraženih osoba na virus SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba od početka epidemije tako sada iznosi 165.

Aktivnih slučajeva je 16 od čega su tri osobe hospitalizirane. Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije trenutno se nalazi 66 osoba.

09:45 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su dvije nove pozitivne osobe na COVID-19 (jedna iz Vukovara i jedna iz Ivankova). U KBC Osijek između 1. i 3. kolovoza preminule su dvije osobe od COVID-19.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 447, od kojih je 235 osoba izliječeno, a pet osoba je preminulo. Trenutno je u županiji osam osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U samoizolaciji na području županije su 572 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 zdravstvenih radnika (4 liječnika, 7 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 2 nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 29 radnika (7 liječnika, 9 medicinskih sestara/tehničara, 9 drugih zdravstvenih radnika i 4 nezdravstvena radnika).

09:40 Dvadeset šesti dan za redom nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19 od čega je 29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 h testiran je jedan uzorak brisa. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 5 osoba.

09:25 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na području županije trenutno je 17 oboljelih od koronavirusa jer jedna osoba se oporavila i skinuta je s evidencije oboljelih. Trenutno se u samoizolaciji nalazi 58 osoba.

09:15 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 34 uzoraka briseva na COVID-19. Svi su negativni, nema novozaraženih. Izliječene su 3 osobe. U mjerama samoizolacije nalazi se 164 osoba.

U Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, 1947. godište, s više kroničnih bolesti. Preminula osoba bila je korisnik Doma za starije i nemoćne osobe “Atilio Gamboc” u Umagu.

09:00 Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom na području Zadarske županije. Radi se o muškoj osobi starije životne dobi s otoka Vira, koji je obiteljski kontakt pozitivne osobe.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 57 uzoraka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirana su tri pacijenta, a u samoizolaciji je 148 osoba.

08:50 Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od virusa SARS-CoV-2. Naime, od 21 testirane osobe svi su bili negativni na koronavirus.

Tako je i dalje broj trenutačno aktivnih slučajeva na području županije – sedam. Od početka epidemije COVID-19 koronavirusom je zaražena 31 osoba. 23 osobe su se oporavile, a jedan je muškarac preminuo.

Komentiraj