Uživo ili online? Novi prijepori u SDP-u – u kojem obliku će se održati sjednica

U utorak u 17 sati sastaje se Klub zastupnika SDP-a, a dva sata kasnije trebala bi se održati sjednica Predsjedništva te stranke. Uoči sastanka Kluba, Davorko Vidović napisao je pismo predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu u ime 18 zastupnika.

U pismu Vidović ističe da, kao jedan od potpisnika zahtjeva za održavanje sjednice Kluba zastupnika SDP-a na kojoj ćemo raspravljati o daljnjem statusu naših četvero kolega isključenih iz Stranke, ne može prihvatiti održavanje sjednice elektroničkim putem.

Ističe za za to ne postoji niti jedan opravdani razlog, naime dolazak na sjednice Kluba sastavni je dio njihovog posla. Također, Vidović piše da važnost teme i moguće posljedice njihovih odluka zahtijevaju neposredni kontakt i sučeljavanje argumentima. Napominje i da elektroničko održavanje sjednice nije ravnopravan, nego nuždom određeni način rada opravdan samo zdravstvenim razlozima.

“Stoga, predlažem da se sjednica održi ISKLJUČIVO UZ FIZIČKO PRISUSTVOVANJE, a da se uvažavajući činjenicu da je troje naših kolega (Siniša Hajdaš Dončić, Boška Ban Vlahek, Branko Grčić) zbog bolesti spriječeno fizički sudjelovati sjednici, da im se osigura uključivanje u sjednicu elektroničkim putem. Osobno, pristajem sudjelovati samo na tako organiziranoj sjednici”, napisao je Vidović.

 

Komentiraj