UŽAS U ISTANBULU Eksplozija u noćnom klubu: Poginulo najmanje 27 osoba, hitne službe na terenu

Autor:

ISTANBUL, TURKIYE- APRIL 02: A view following the outbreak of a fire at a nightclub in the basement of a 16-story building in Besiktas district of Istanbul, Turkiye on April 02, 2024. Death toll rises to 29 in the fire, says provincial governorship. Fire brigades and emergency teams were dispatched to the scene of the fire. The cause of the fire remains under investigation. Islam Yakut / Anadolu,Image: 861793467, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Islam Yakut / AFP / Profimedia

Islam Yakut / AFP / Profimedia

U požaru zgrade u Istambulu, koji se proširio iz zatvorenog noćnog kluba, poginulo je najmanje 27 ljudi, prenose turski mediji. Do požara je došlo danas oko 13 sati po lokalnom vremenu, a prema prvim izvješćima, uzrokovala ga je eksplozija bine.

Na terenu su i dalje sve službe, a više od 20 vozila hitne pomoći prevozi ozlijeđene u bolnice.

U noćnom klubu Masquerade, koji se nalazi na donjem katu zgrade od 16 katova, a koji je bilo zatvorena za ramazan dok se renovirao, navodno je eksplodirala bina. Kako se požar širio, klub i zgrada su se punili dimom. Oni koji su u tom trenutku bili u klubu i zgradi ostali su zarobljeni unutra, prenosi Index.

Nakon dojave, na mjesto događaja upućeni su brojni vatrogasci, hitna pomoć i medicinske ekipe. Na mjesto događaja došao je i guverner Istanbula Davut Gül. “Moja sućut svima. Ukupno 23 osobe su bile pogođene incidentom. Nažalost, osam osoba je izgubilo živote, 15 osoba je ozlijeđeno. Među 15 osoba, šest osoba su lakše ozlijeđeni. Njihov identitet još nije poznat. Identifikacija se nastavlja.

Uzrok požara je nepoznat. Radi se o prostoru koji se koristio kao diskoteka ispod zgrade. Bio je na renoviranju. Kao posljedica renoviranja, živote su izgubili i zaposlenici. Na mjestu događaja od prvog trenutka intervenirale su naše policijske, zdravstvene i vatrogasne ekipe. Liječenje ozlijeđenih se nastavlja u našim bolnicama”, rekao je Gül.

Na platformi X oglasio se i ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya: “Pokrenuta je istraga o požaru koji se dogodio u Beşiktaş Gayrettepeu u Istanbulu. Želim Božju milost onima koji su izgubili živote i brz oporavak onima ozlijeđen. Nastavit ćemo dijeliti razvoj događaja na tu temu s javnošću.”

Optužnica je podignuta protiv ukupno petero osumnjičenika, među kojima su tri službene osobe, odgovorni voditelj i jedna osoba odgovorna za obnovu. Doneseno je rješenje o pritvoru. Istraga je u tijeku. nastavljajući u svim svojim aspektima i pedantno“, rekao je ministar pravosuđa Yılmaz Tunç.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.