Ustavni sud dobio očitovanje Ministarstva o financiranju spotova

Autor:

07.07.2010., Zagreb - Zgrada Ustavnog suda u Varsavskoj ulici, ilustracija. 
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Ustavni sud dobio je od Ministarstva rada i mirovinskog sustava očitovanje o financiranju spotova o cjelovitoj mirovinskoj reformi, a njegovi eventualni potezi bit će poznati nakon što ga prouče.

“Dobili smo očitovanje te ga proučavamo. To je sve što vam zasad mogu reći”, odgovorio je u srijedu Hini predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

Ustavni sud zatražio je u utorak od Ministarstva rada i mirovinskog sustava očitovanje o financiranju spotova o cjelovitoj mirovinskoj reformi, za koju sindikati i oporbeni političari tvrde da je usmjerena protiv referendumske inicijative “67 je previše”.

“Ustavni sud je odlučio da će od Ministarstva rada i mirovinskog sustava zatražiti detaljno izvješće o utrošku sredstava za spotove – koliko je ukupno predviđeno, koliko je do sada utrošeno, da li su za to predviđena sredstva u proračunu i koja je točno namjena upotrebe tih sredstava”, izjavio je Šeparović u utorak Hini.

Dodao je da su očitovanje zatražili “odmah i bez odgađanja “, nakon čega će Ustavni sud odlučiti hoće li što poduzimati.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić rekao je jutros da će njegovo ministarstvo danas tijekom dana dostaviti Ustavnom sudu očitovanje o financiranju spotova o cjelovitoj mirovinskoj reformi.

Također je ustvrdio da je iz izjave predsjednika tog suda Miroslava Šeparovića sasvim razvidno da je legitimno da Vlada u ovom trenutku prikupljanja potpisa ima informativnu kampanju i upozorava na posljedice do kojih bi doveli sindikalni prijedlozi i da ne mogu nikako drugačije financirati nego iz javnih sredstava.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.