Usprkos pozitivnom testu na Covid-19 norveški biatlonac Johannes Boe, nastupio u utrci i pobijedio

Autor:

epa10502510 Johannes Thingnes Boe of Norway celebrates winning the men's 12.5km Pursuit race at the IBU Biathlon World Cup in Nove Mesto na Morave, Czech Republic, 04 March 2023.  EPA/MARTIN DIVISEK

EPA/MARTIN DIVISEK

Norveški biatlonac Johannes Boe započeo je utrku u subotu u Novem Mestu (Češka), u kojoj je pobijedio, unatoč tome što je bio pozitivan na Covid-19, izjavio je u nedjelju za televiziji Norveška TV2.

Vodeći u Svjetskom kupu Johannes Boe imao je tri testa, od kojih su dva bila pozitivna, rekao je za TV2. “Sudjelovao sam u utrci, jer sam bio vodeći nakon sprinta i želio sam pobjedu”, kazao je Boe.

Njegov brat Tarjei, drugi u sprintu u četvrtak, također je bio pozitivan i također je odlučio sudjelovati u utrci u subotu. Johannes i Tarjei bili su bez simptoma, a Međunarodna biatlonska federacija (IBU) ove zime ne zabranjuje biatloncima koji su pozitivni na Covid-19 sudjelovanje u utrkama.

Dvojica norveških biatlonaca pokušavala su se držati podalje od ostalih natjecatelja, objasnio je Johannes, pobjednik potjere. On i Tarjei, koji je bio drugi, popeli su se na postolje u subotu s maskom FFP2 na licu.

“To je bila njihova odluka. Naš liječnik je rekao da ako nemaju simptome, nemaju temperaturu, ništa, samo su pozitivni, njihova je stvar da odluče žele li se natjecati ili ne”, rekao je norveški izbornik Siegfried Mazet u nedjelju.

Nekoliko biatlonaca, uključujući Norvežanina Sturlu Laegreida, prvog iza Johannesa Boea u Svjetskom kupu u biatlonu, te Francuza Quentina Fillon-Mailleta, posljednjih su dana bili pozitivni na Covid-19, ali su odustali od natjecanja u utrkama u Novem Mestu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.