USKOK POKRENUO ISTRAGU: Načelnik Škabrnje ‘peglao’ službenu karticu, na sebe potrošio 140.000 općinskih kuna

USKOK je objavio da je pokrenuta istraga protiv načelnika općine Škabrnja Nediljka Bubnjara zbog sumnje da je novac općine koristio u privatne svrhe.

Sumnja se da je Bubnjar tijekom 2018. godine u više navrata koristio debitnu karticu općine Škabrnja u privatne svrhe. Kako je DORH priopćio, sumnja se da je s kartice općine u više navrata podizao gotovinu i ukupno podigao najmanje 31.542,92 kune, a novac koristio za svoje potrebe.

Osim toga, karticom općine u više je navrata plaćao i razne troškove koji nisu službene svrhe. Karticu je koristio za plaćanje u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, trgovinama sportske odjeće i obuće, specijaliziranim trgovinama kožne i druge galanterije, trgovinama za najam vozila, naplatnim postajama na autocesti te na drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu u ukupnom iznosu od najmanje 108.616,63 kune.

Sumnja se da je Bubnjar koristeći debitnu karticu općine, Škabrnju oštetio za najmanje 140.159,55 kuna. Iz DORH-a su priopćili da je USKOK sucu istrage predložio određivanje istražnog zatvora protiv Nediljka Bubnjara.

Komentiraj