USKOK istražuje bivšeg ministra Gorana Marića

Autor:

Poreč: Ministar Marić potpisao ugovor o dodjeli zemljišta za potrebu zatvorenog parkirališta 12.03.2019., Porec Ministar drzqavne imovine Goran Maric posjetio u sklopu radnog posjeta Istri Grad Porec te je potpisao ugovor o upotrebi nekretnina, vrtova kod Cantine za potrebe zatvorenog parkiralista. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Dusko Marusic/PIXSELL

USKOK istražuje Gorana Marića zbog sumnjive prodaje državnog zemljišta, objavio je u petak Telegram.

Riječ je o jednom od posljednjih poslova Marića na čelu Ministarstva državne imovine, kada je prodao državno zemljište veličine 85,6 hektara u Brodskoj Varoši, nadomak Slavonskog Broda tvrtki Marsonia glas u vlasništvu ministrova prezimenjaka, prijatelja i zemljaka, Dragana Marića.

Iako je odluka o prodaji tog zemljišta donijeta 4. srpnja, taj ugovor još uvijek nije sklopljen. Tvrtka Marsonia glas prošle je godine imala ukupni prihod od samo 11.875 kuna i gubitak u poslovanju od 59.216 kuna. Osnivač Marsonia glasa je tvrtka Drinus, čiji je pak direktor Alen Marić, sin Dragana Marića. I ona je gubitaš: u 2017. bila je u minusu od 439.449,28 kuna, a prošle godine gubitak se povećao na 493.678 kuna. Nije stoga jasno kako tvrtka s takvim referencama, za koju Dragan Marić kaže da ima dvoje zaposlenih, može kupiti državno zemljište u iznosu od 36,5 milijuna kuna.

“USKOK postupa na temelju saznanja do kojih dolazi, a jedan od njih mogu biti i medijski natpisi koji upućuju na mogući kriminal”, rečeno je Telegramu iz izvora bliskih osječkom Uredu za sprječavanje korupcije i organiziranog kriminala.

Iz Ministarstva državne imovine su poručili da je nacrt kupoprodajnog ugovora ”dostavljen nadležnom općinskom državnom odvjetništvu kako bi isto dalo mišljenje o pravnoj valjanosti pravnog posla kojim Republika Hrvatska otuđuje nekretnine iz svog vlasništva”.

Podsjetimo, Goran Marić podnio je neopozivu ostavku 15. srpnja, nakon potpisivanja dvaju ugovora o darovanju nekretnina od strane Republike Hrvatske Gradu Novom Vinodolskom. “Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj”, rekao je tada Marić.

OZNAKE: goran marić, USKOK

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.