Uskok ispitao Kovačevića, poriče krivnju

Autor:

07.07.2021. Zgareb - Dovdjenje Dragana Kovacevica i ostalih uhicenih na ispitivanje u USKOK 

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic/PIXSELL

Uskok je završio ispitivanje bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića, koji je porekao krivnju, prenosi N1.

Kovačevićev odvjetnik Tomislav Grahovac nije htio iznositi detalje, ali potvrdio je da se radi o kaznenom djelu primanja mita.

“S obzirom na način kako je u pouci o pravima njemu stavljeno to kazneno djelo na teret, on prvenstveno smatra da nije niti mogao počiniti kazneno djelo na taj način i to je objasnio u svojoj obrani. Mogu vam samo reći da je i činjenično i okolnosno objasnio iz kojih razloga on nije počinio to kazneno djelo”, rekao je Grahovac.

Kovačevićevi odvjetnici nisu znali hoće li biti zatražen istražni zatvor.

U pretragama imovine izuzeta je određena dokumentacija, potvrđuju odvjetnici. “Prema onome što smo mi uspjeli vidjeti više manje je to sva ista dokumentacija koja je do sada bila u spisu. Zapravo, ne znam što se i tražilo, ponavlja se ista dokumentacija”, kaže Grahovac.

“Gledana su ista mjesta i pretraživala se ista dokumentacija koja se i onda pretraživala, dakle tamo sada 6 mjeseci nakon toga nema ničega novog”, rekao je odvjetnik Ivo Farčić.

Odvjetnik: “Neživotno je tvrditi da Kovačeviću pripada stan uknjižen na pravnu osobu”

Podsjetimo, policija je po nalogu Uskoka u srijedu ponovno uhitila bivšeg direktora Janafa i drugoosumnjičenog u aferi ”Janaf” Dragana Kovačevića te još trojicu osumnjičenika zbog primanja mita radi namještanja poslova.

Sumnja se da je Dragan Kovačević dobio dva stana, jedan u Splitu i jedan u Zagrebu, u zamjenu za poslove s Janafom.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.