Ursula von der Leyen u pismu Bećiroviću izrazila nepokolebljivu predanost EU-a BiH

Autor:

Wikimedia Commons

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u svom pismu članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisu Bećiroviću izrazila je “potpunu i nepokolebljivu predanost EU-a Bosni i Hercegovini kao jedinstvenoj, ujedinjenoj i suverenoj državi da postigne svoj cilj po pitanju članstva u Europskoj uniji”.

“Kandidacijski status je jasna poruka građanima da je Bosna i Hercegovina dio naše europske obitelji. On dolazi s visokim očekivanjima. EU put je otvoren i zahtjeva da zemlja izvrši reforme orijentirane prema EU”, napisala je Von der Leyen te dodala da Komisija očekuje da Vijeće ministara donese odlučne odluke kako bi se poduzeli koraci istaknuti u preporukama Komisije za kandidacijski status i 14 prioriteta koji su istaknuti u mišljenju komisije o aplikaciji Bosne i Hercegovine za članstvo u Uniji.

Predsjednica EK-a zahvalila je cjelokupnom Predsjedništvu BiH za usklađivanje Bosne i Hercegovine s vanjskom politikom EU-a godinu dana nakon neopravdane ruske agresije na Ukrajinu. Istaknula je i podršku BiH Ukrajini te izrazila nadu da će je ta zemlja i dalje podupirati.

“Zaista cijenim vašu predanost međunarodnom poretku zasnovanom na pravilima EU-a”, zaključila je Von der Leyen u pismu Bećiroviću, kako je citira Dnevni avaz.

 

Iz EU-a prozvali vlasti BiH: “Treba raditi na vladavini prava, uhićenja nisu dovoljna za ulazak u Uniju”

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.