ULJANIK Ukinut istražni zatvor svim pritvorenicima

Goran Kovacic/PIXSELL

Sud u Rijeci je ukinuo istražni zatvor svim pritvorenima u aferi Uljanik, izvještava Index.
Šestorica uhićenih bivših šefova i članova uprava Uljanika i 3. maja zadržani su u istražnom zatvoru, dok je ostalih šest pušteno da se brani sa slobode.
Odluku Županijskog suda je potvrdila Aleksandra Horvat, odvjetnica prvookrivljenog Marinka Brgića, člana bivše Uprave Uljanika.
“Od suda smo obaviješteni da je ukinuto rješenje o istražnom zatvoru za sve okrivljenike te da je zakazano novo ročište za srijedu. Vijeće Županijskog suda u Rijeci je vratilo predmet sucu istrage uz napomenu da razmotre postoji li uopće osnovana sumnja te da se, ako postoji osnovana sumnja, preispita treba li odrediti istražni zatvor ili se može odrediti mjera opreza. Prihvatili su sve naše žalbene argumente. Istražni je određen zbog utjecaja na svjedoke, DORH je samo nabrojao 50-ak svjedoka, no uopće nisu precizirali na kojeg se osumnjičenog odnose koji svjedoci”, rekla je odvjetnica Horvat.
Iako je ukinuto rješenje o istražnom zatvoru, šestorica pritvorenih će, prema svemu sudeći, ipak ostati u pritvoru do novog ročišta u srijedu.
“Prema svemu sudeći će ostati u pritvoru do srijede, no po meni to tako ne bi trebalo biti. Smatram da su oni trebali biti pušteni na slobodu danas, kada je i doneseno rješenje na Županijskom sudu u Rijeci. Ovo znači da će oni bez pravne osnove biti zadržani od danas do srijede u pritvoru, po meni je to nezakonito”, rekla je za Index odvjetnica prvookrivljenog Marinka Brgića.

Komentiraj