Policajci Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s službenicima Ravnateljstva policije, u subotu predvečer te potom u prvim satima nedjelje uhvatili su pet krijumčara ljudima  iz Rumunjske, Pakistana i Iraka koji su prevozili ukupno 48 stranih državljana, 24 Afganistanaca i isto toliko Iranaca.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja pet osumnjičenih je uz kaznene prijave predano pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Kako je priopćeno iz MUP-a, policijski službenici PU sisačko-moslavačke u suradnji sa službenicima Ravnateljstva policije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42 i 48-godišnjim Rumunjima, 36-godišnjim Pakistancem te 34 i 36-godišnjim Iračanima.

Policajci su u subotu u 18,20 sati u mjestu Gređani u općini Topusko zaustavili dva osobna vozila rumunjskih registracijskih oznaka. Vozilima su upravljali dvojica Rumunja koji su prevozili 24 državljana Afganistana  koji su prije ilegalno pješice iz BiH prešli državnu granicu i ušli u Hrvatsku. Osumnjičeni Rumunji su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos dogovorili kako će Afganistancima omogućiti da ilegalno izađu s teritorija RH i uđu na teritorij EU.

U nedjelju oko 1,15 sati u mjestu Žirovac u općini Dvor, policajci iste PU  zaustavili su teretno vozilo belgijskih registracijskih oznaka kojim je upravljao Iračanin, a suvozač je također bio Iračanin. Odmah potom su zaustavili  i drugo teretno vozilo također belgijskih registracijskih oznaka kojim je upravljao Pakistanac, čijim pregledom tovarnog prostora su zatečena 24 Iranca.  Osumnjičeni su također da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos dogovorili kako će Pakistancima omogućiti da ilegalno izađu s teritorija RH i uđu na teritorij druge države članice EU.

Osumnjičeni državljani Iraka su bili u svojstvu tzv. prethodnice, kako bi 36-godišnjem Pakistancu javljali o mogućim policijskim ophodnjama i drugim zaprekama koje se nalaze na ruti prijevoza.

Komentiraj