Ugostitelji pripremaju kolektivnu tužbu protiv države

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak izjavio je za N1 da će udruga tražiti obeštećenje od države zbog novih ograničenja koja stupaju na snagu u subotu u ponoć, a ako ih ne dobiju, tužit će državu.

Imamo 2958 novooboljelih i 57 preminulih osoba, predstavljene nove mjere

“Očekujemo obeštećenje, inače idemo s tužbom prema državi. Radimo kolektivnu tužbu i tužit ćemo ih ako nas se ne obešteti”, kazao je Medak. “Pripremamo kolektivnu tužbu, to će trajati više godina, trebat će barem tri mjeseca da se digne tužba”.

Medak tvrdi da su ugostitelji “ostali na vjetrometini”. “Zatvara nas se bez obeštećenja, što je suprotno ustavu RH. Ustav RH kaže da smo svi ravnopravni na razini države i da imamo pravo na rad neovisno o tim situacijama, a ako nas ograniče, država nas mora obeštetiti. To su napravile i Njemačka i Austrija i druge zemlje, obeštetili su ugostitelje”, tvrdi.

“Osjećam se prevareno i izigrano jer smo išli s tim da prihvatimo mjere četiri metra kvadratna po osobi, razmak između stolova tri metra i sve ostalo što su nam nametnuli kako ne bi bilo dodatnih ograničenja ni zatvaranja. I onda se oni u jednom trenutku iživljavaju i cipelare nas dok niti jedna znanstvena studija na razini Austrije, Njemačke i Španjolske koje vode statističke podatke ne utvrđuje da se ljudi zaražavaju kod nas. Jako mali broj ugostiteljskih radnika je zaražen”, kazao je Medak.

 

Komentiraj