UEFA predložila da ljetni prijelazni rok traje do 5. listopada

Izvršni odbor UEFA-e i danas je održao videosastanak na kojem je donio odluku da će rok za registraciju igrača za grupnu fazu sljedeće sezone Lige prvaka i Europske lige biti 6. listopad. Zbog toga je zatraženo da sve članice usklade trajanje ljetnog prijelaznog roka na način da njegov posljednji dan bude 5. listopada. Izvršni odbor HNS-a prethodno je odlučio da će prijelazni rok u Hrvatskoj trajati od 27. srpnja do 18. listopada.

>> Lisabon potvrđen kao domaćin završnice Lige prvaka

Osim toga vlada europskog nogometa donijela je odluke o privremenim mjerama vezano za licenciranje i financijski fair play, a kojima je cilj olakšati klubovima ispunjavanje uvjeta uslijed štetnih posljedica koje su rezultat pandemije koronavirusa. Financijska godina 2020. promatrat će se zajedno s 2021. godinom.

Odlučeno je i da će europske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine biti organizirane na način da će reprezentacije biti raspoređene u deset skupina od kojih će polovica imati šest, a druga polovica po pet sudionika. Izravan plasman u Katar ostvarit će pobjednici skupina, dok će deset drugoplasiranih reprezentacije kao i dvije koje to ostvare na osnovu rezultata iz Lige nacije igrati doigravanje za tri preostala mjesta na svjetskoj smotri.

Izglasane su i odluke o novom formatu U17 i U19 Europskog prvenstva za žene, izabrani su novi članovi Uefinih disciplinskih komisija, a prihvaćene su i preporuke grupe istraživača sa Sveučilišta u Saarlandu te sportske klinike u Hampdenu vezano za zaštitu mladih igrača na način da se propisuje veličina i pritisak lopte te posebne vježbe za jačanje vratne kralježnice i mišića.

Komentiraj