UEFA ODLUČILA? Dalić napokon doznao koliko igrača može voditi na Europsko prvenstvo

Autor:

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.

Kako javlja Sky, UEFA je na glasanju Nacionalnog povjerenstva za natjecanje u ponedjeljak odlučila dopustiti izbornicima dovođenje još trojice nogometaša, nakon prijedloga pojedinih trenera da se poveća broj igrača zbog gustog rasporeda natjecanja ove sezone i mogućih ozljeda.

Na prošlom Europskom prvenstvu 2021. UEFA je također dopustila proširenje popisa igrača za natjecanje, nakon pandemije koronavirusa, a kako javlja Sky, čini se da će to od sada postati norma za UEFI-na reprezentativna natjecanja. Odluka još nije službeno donesena jer Izvršni odbor UEFA-e mora odobriti promjenu pravila, ali očekuje se da će to biti formalnost.

Članovi Izvršnog odbora neće se sastati do 22. svibnja, ali se odluka na daljinu očekuje do kraja tjedna. Europsko nogometno prvenstvo održat će se od 14. lipnja do 14. srpnja u Njemačkoj.

NEMA NI BEBEKA UEFA odredila suce za Euro: Države iz regije dobro zastupljene, bez Hrvata na popisu

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.