Udruga za zaštitu životinja PETA napala Pharrella Williamsa zbog torbice od krokodilske kože

Autor:

Promo

Pharrell Williams, kreativni direktoro Louisa Vuittona kritiziran je od strane udruge za zaštitu životinja PETA zbog prodaje torbice od krokodilske kože koju je predstavio kao novi modni proizvod modne kuće Louis Vuitton .

Organizacija za zaštitu prava životinja PETA objavila je otvoreno pismo u kojemu je Pharrella Williamsa kritizirala zbog izbacivanja torbice od krokodilske kože s luksuznom modnom markom.

“Kada ste postali kreativni direktor Louis Vuittona, nadali smo se da će se životinjama posrećiti i da ćete odabrati veganske tkanine, koje preferiraju današnji etički i ekološki svjesni potrošači”, napisala je Lisa Lange, viša potpredsjednica PETA-e, te nastavila: “Ali nije nam drago primijetiti vaš najnoviji dizajn, torbu Millionaire Speedy, koja je izrađena od krokodilske kože, jer kada se radi o životinjama koje se koriste za modu, to nije lijepo – to je zlostavljanje.” Jarkožuta torbica od krokodilske kože procijenjena je na milijun dolara.

“Istraga PETA-e za Aziju otkrila je da su radnici dobavljača LVMH-a rezali vratove živim krokodilima i zabijali im metalne šipke niz kralježnicu dok su još bili pri svijesti. Druga istraga otkrila je da su radnici u objektima koji opskrbljuju LVMH više puta udarali pitone po glavi, viseći u zraku , napuhujući njihova tijela vodom i vadeći im utrobu – čak i dok su se kretali.

Hoćete li ponijeti sa sobom čepiće za nos i visoke čizme kako biste gazili kroz smrdljivu vodu punu otpada. Ako idemo u zatvoreni spremnik, ponesite i svjetiljku, jer nećete vidjeti dnevno svjetlo. Tu je mrak. Ubijanje divljih životinja za torbu nije cool – to je za smrznuti se. Jeste li spremni za ovo putovanje?”, napisala je Lisa Lange u otvorenom pismu Pharrellu Williamsu.

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.