UČITELJSKI ŠTRAJK “Socijalni dijalog u ovom momentu fikcija”

Autor:

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Članovi sindikata hrvatskih učitelja i nezavisnih sindikata zaposlenih u srednjim školama najavili su 5. rujna prosvjed na Trgu svetog Marka. Ako ih premijer tada ne primi najavljuju štrajk do ispunjenja zahtjeva. U svojim traženjima oko povišica imaju potporu ministrice Blaženke Divjak, javlja HRT.

Na današnjoj konferenciji za medije komentirali su situaciju oko zahtjeva za povećanjem koeficijenta, najavljeni prosvjed i štrajk.

– Premijer Plenković mora znati da postoje Međunarodne konvencije o socijalnom dijalogu, a ono što se najgore može dogoditi osim naših pritisaka je da dobije oštru kritiku iz Europe, očito je socijalni dijalog u ovom momentu fikcija – poručila je Sanja Šprem, Sindikat hrvatskih učitelja.

Premijer Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić ponavljaju kako se zalažu za horizontalni pristup kada je riječ o plaćama u javnoj i državnoj službi.

Potporu imaju od resorne ministrice Blaženke Divjak.

– Ako sada ide, a ide reforma tu se očekuje veliki angažman učitelja i svih zaposlenih u školama, onda se ja pitam ako sada nije vrijeme za učitelje kad će biti – izjavila je danas ministrica.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.