Ubojstvo u Vinkovcima: Napadača ubili policajci, Milina poslao stručni tim na teren da istraži slučaj

Policija je objavila rezultate obdukcije nad mladićem koji je u srijedu u Vinkovcima ubio oca te je kasnije pronađen mrtav kako pluta u rijeci Bosut nakon okršaja s policajcima.

Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Vezano uz postupanje policije prema 21-godišnjem osumnjičeniku za ubojstvo 63-godišnjaka, jučer, 29. ožujka, temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva Vukovar, provedena je obdukcija na mrtvom tijelu 21-godišnjaka u NMB “Dr. Juraj Njavro” u Vukovaru.

Obdukcijom je utvrđeno kako je uzrok smrti prostrijelna rana nastala od projektila ispaljenog iz daljine.

S obzirom na nalaz obdukcije i činjenicu da su policijski službenici prilikom postupanja prema osumnjičeniku uporabili vatreno oružje radi odbijanja istodobnog protupravnog napada na svoj život, glavni ravnatelj policije Nikola Milina zapovjedio je, temeljem odredbi Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, formiranje stručnog tima policijskih službenika Ministarstva te je tim uputio u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku.

Zadaća stručnog tima je prikupiti obavijesti i ispitati sve okolnosti uporabe vatrenog oružja od strane policijskih službenika koji su postupali.

Nakon što stručni tim podnese izvješće glavnom ravnatelju policije Nikoli Milini o svemu što je utvrđeno, bit ćemo u mogućnosti izvijestiti javnost s više detalja.

Do tada nismo u mogućnosti odgovarati na pojedinačne upite, a kako ne bi utjecali na rad i konačne zaključke stručnog tima Ravnateljstva policije.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja”, priopćili su iz policije.

Sin upucao oca

Podsjetimo, u Vinkovcima je u utorak navečer došlo do pucnjave u kojoj je ubijen jedan muškarac, a tijelo drugog, ujedno i osumnjičenog za ubojstvo, pronašli su kasnije.

Ubojica se, kako doznajemo, dovezao pred kuću oca u Mercedesu te ga pozvao da izađe. Potom je oca upucao kroz vrata, a onda krenuo prema obližnjoj kući u kojoj živi njegov brat. U kuću je navodno ispucao nekoliko metaka uz prijetnje da će ubiti i svog brata. Njihova majka je za to vrijeme zapomagala, a netko je pozvao policiju. Oni su vrlo brzo stigli na mjesto ubojstva i presreli ubojicu. U tom trenutku došlo je i do razmjene vatre. Policija je pucala i u zrak da upozori mladića da baci oružje. On se potom dao u bijeg iza kuće.

Prema neslužbenim informacijama, žrtva ubojstva je vinkovački poduzetnik A.P., a počinitelj ubojstva je najmlađi od njegovih četvero sinova, također A.P., inače student.

Uznemirujuće snimke ubojice

A.P. (22) iz Vinkovaca navodno je prijateljima poslao oproštajno pismo i snimku na kojoj je pokazivao masku, poznatu iz popularne nasilne video igre, te dva pištolja i bocu alkoholnog pića. On je u utorak kasno navečer ispred kuće ubio oca A.P. (63), pucao je u njega kroz vrata njegova automobila, a pokušao je upasti u kuću te ubiti i brata.

U novim snimkama koje kruže internetom, javljaju 24 sata, ubojica najavljuje što planira napraviti. Kaže kako su ga ‘dosta je*ali ljudi, život i nepravda’. Pri tome pokazuje oružje i municiju. ‘Ovo je za onaj mali pištolj, što još imamo. Je*o mater, jesam se naoružao. Kad dođe policija, oni znaju plašiti samo srednjoškolce. Sad će vidjeti Dallasa sa dva pištolja i oko 130 komada municije pa vidit ćemo ko je baja. A ovo je 45-ica, to kida slonove’, priča na snimci.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner