Ubojicu iz Splita danas će ispitati županijski državni odvjetnik

Autor:

11.01.2020., U centru Splita, u blizini crkve svetog Frane u Radmilovicevoj ulici, upucan je muskarac, a nedugo nakon toga upucan je jos jedan muskarac na Sperunu. Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Milan Sabic/PIXSELL

Filip Zavadlav (25), koji je u subotu u centru Splita ubio trojicu muškaraca, danas ujutro trebao bi biti ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu. Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog trostrukog ubojstva i općeopasne radnje te je u nedjelju predvečer odveden pritvorskom nadzorniku.

Policija je u nedjelju za vrijeme pretrage u stanu jedne od žrtava pronašla 135 grama kokaina, a oko 18 sati pronađena je i automatska puška kojom su ubijena trojica mladića.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare rečeno je da je Zavadlav iz puške ispalio 36 metaka i oštetio dva vozila, a u jednom od tih automobila bile su i tri osobe koje nisu bile meta napada.

Nakon trostrukog ubojstva, za koje je navodno motiv osveta, Zavadlav se uspio presvući i odbaciti automatsku pušku nedaleko od mjesta masakra.

U potragu za njim uključilo se 150 pripadnika temeljne, prometne, interventne i specijalne policije uz pomoć Antiterorističke jedinice Lučko. Uhićen je za 2 sata i 45 minuta u jednom kafiću na Skalicama.

Kazali su da su sve osobe uključene u ovaj događaj, uključujući i napadača, otprije poznate policiji te da je protiv njih ranije podneseno više desetaka prekršajnih i kaznenih prijava.

Dnevnik.hr jučer je neslužbeno doznao da je obitelj Filipa Zavadlava bila pod prismotrom Centra za socijalnu skrb. Osumnjičeni ubojica bio je i prijavljen za nasilje u obitelji nakon što je brata udario šakom u glavu. Zbog toga je osuđen  na 30 dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od šest mjeseci, a u periodu od 2013. do 2014. godine Zavadlav je počinio više kaznenih djela krađe, a jednom je prilikom uhvaćen i kako s majkom provaljuje u crkvu.

OZNAKE: Split, DORH, ispitivanje

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.