U Zadru od zatvora pobjegao silovatelj maloljetnice, raspisana tjeralica

Autor:

16.10.2019., Zadar - Klub studenata Antifijaka organizirala mirni prosvijed ispred Zupanijskog suda. Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin, Pixsell

Prvookrivljenik nedavno osuđen na sedam godina zatvora za grupno silovanje, nasilje i ucjene nad 15-godišnjom djevojčicom iz okolice Zadra pobjegao je, objavio je Zadarski list.

Županijski sud u Zadru za njim je ovog tjedna raspisao tjeralicu. “Svih šestoro okrivljenika branilo se sa slobode, a prvoookrivljenik nije došao na objavu presude. S obzirom na to da mu je izrečena kazna preko pet godina zatvora onda mu je po zakonu obvezno određivanje istražnog zatvora”, kazala je Zadarskom sutkinja Sandra Radanović, koja je 29. srpnja donijela presudu u tom postupku, ujedno i glasnogovornica Županijskog suda u Zadru.

“On je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina te je doneseno rješenje o određivanju istražnog zatvora koji je obligatoran. Sud je dao nalog policiji da ga dovede u prostorije zatvora u Zadru te smo izdali tjeralicu. Policija ga nije pronašla nja njegovoj adresi, a kada ga pronađe, bit će priveden”, kazala je sutkinja Radanović.

Podsjetimo kako je drugookrivljeni osuđen na kaznu od dvije godine i šest mjeseci zatvora, trećeokrivljeni mladić dobio je tri godine, a četvrtookrivljeni godinu dana zatvora. Za dvojicu maloljetnika izrečena je uvjetna kazna.

Petooptuženi maloljetnik osuđen je na tri godine pridržaja maloljetničkog zatvora, a šestookrivljenom maloljetniku izrečena je obaveza psihosocijalnog tretmana i 100 sati rada za opće dobro.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.