U Vukovaru započele kvalfiikacije Erste Plave lige

Autor:

21.05.2013., Split - Blanka Vlasic na konferenciji za medije govorila o odlasku na prvo natjecanje u New York nakon 21 mjesec stanke.
Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Ivana Ivanovic/PIXSELL

Kvalifikacijskim natjecanjem u Vukovaru u subotu je startala Erste Plava liga 2021., a otvaranju su nazočili i ambasadori lige, proslavljena skakačica u vis Blanka Vlašić te hrvatski rekorder u skoku s motkom Ivan Horvat.

Zbog uređenja stadiona natjecanje je ovoga puta održano u centru grada, što je dodatno doprinijelo njegovoj atraktivnosti, a sudjelovalo je 288 vukovarskih osmoškolaca koji su odmjerili snage u utrkama na 300 i 600 metara, skoku u dalj s mjesta i bacanju vortexa. Po dvoje najboljih u svakoj disciplini i kategoriji plasiralo se u finale koje će se održati 14. rujna u Zagrebu u sklopu 71. Memorijala Borisa Hanžekovića.
Posebno zanimanje malih atletičara, gledatelja i medija izazvala je dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić. Ispod letvice postavljene na visinu njezinog i hrvatskog rekorda od 208 centimetara Blanka je dijelila odličja i autograme te se fotografirala s natjecateljima.
“Ja sam ambasadorica Lige već devet godina, ali kad sam bila aktivna atletičarke nisam imala toliko vremena sudjelovati u organizaciji i promociji ovog natjecanja. Sada se situacija promijenila i došla sam podržati mlade atletičare, a radit ću to i ubuduće. Atletika je bazični sport i kao takav je osnova za sve druge sportove, pa je jako važno da se razvija u svim našim sredinama. Posebno je važno da se djeca kroz školski sport kao i kroz ovakve manifestacije bave sportom. Osim što je izuzetno korisno i zdravo baviti se fizičkom aktivnošću, prilika je to i da se prepoznaju talenti te da ih se i dalje usmjerava u sport”, rekla je Blanka Vlašić koja je boravak u Vukovaru iskoristila i kako bi održala predavanje studentima Veleučilišta “Lavoslav Ružička”.
Natjecatelje je pozdravio i ravnatelj ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo.
“Hvala svim školama koje su se uključile u organizaciju i roditeljima na podršci. Nadam se da ćete postići dobre rezultate, a prije svega se natjecati i razvijati sportski duh, kako mi to u Vukovaru nastojimo što više raditi”, izjavio je Szabo.
Kvalifikacijsko natjecanje Erste Plave lige u Vukovaru održano je u organizaciji atletskog kluba Vukovar i AK  Slavonija Žito iz Osijeka.
Kvalifikacije Erste Plave lige, koje se održavaju u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, nastavljaju se u ponedjeljak u Čakovcu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.