U Vukovarskoj-srijemskoj županiji kreće isplata odštete za stradale objekte u olujnom nevremenu

Autor:

26.09.2022., Vinkovci - Ministrica poljoprivrede Marija Vuckovic boravi u posjetu Vukovarsko-srijemskoj te je odradila radni sastanak u Zupaniji na temu africke svinjske kuge. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

U narednih nekoliko dana svim vlasnicima stambenih objekata stradalih u olujnom nevremenu u srpnju u Vukovarsko-srijemskoj  županiji bit će doznačene novčane odštete na račune, najavljeno je u četvrtak na sjednici Županijske skupštine.

Odluka o kriterijima donesena na elektronskoj sjednici danas je i potvrđena, a očekuje se kako će sredstva kroz nekoliko dana biti uplaćena na račune općina i gradova koji su proglasili elementarnu nepogodu”, rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Riječ je o 7,2 milijuna eura intervencijskih sredstava za hitnu sanaciju na stambenim objektima.

Župan je rekao da je županija morala “preduhitriti cijelu situaciju da bi ljudi što prije dobili građevinski materijal, da bi isporučiteljima bilo plaćeno te da bi općine i gradovi koji su proglasili elementarnu nepogodu dobili što prije financijska sredstva.

Ustvrdio je da su odradili odličan posao jer ni jedna druga županija nije ni blizu toj fazi.

Pojasnio je da su u Registar šteta u koji su se prijavljivale i štete na gospodarskim i društvenim objektima te poljoprivredi, pravljene ukupne štete pa će se po obradi podataka vidjeti koliko i u kojem postotku će biti obeštećenja.

Na pet smo škola imali velike štete, međutim isto tako hitnim intervencijama i brzim izvođenjem radova nastava se u potpunosti normalno odvija, iako radovi u nekim školama još traju”, kazao je Dekanić dodavši da je riječ o milijunskim štetama.

Projektna dokumentacija i ishođenje dozvola za novu školu u Retkovcima pri kraju jer je bila planirana i prije nevremena u kojem je stari objekt škole u potpunosti stradao. Trenutno se uređuje prostor mjesnog društvenog doma za učenike nižih razreda, koji sada na nastavu idu u školu u Vođincima, dok učenici viših razreda idu na nastavu u osnovnu školu u Andrijaševcima.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.