ZBOG ZNAČAJA AGROKORA ZA HRVATSKO GOSPODARSTVO razvoj situacije oko tog koncerna pomno prate i u Vladi. Nacional je doznao da u Vladi nisu ohrabreni poslovnim pokazateljima Agrokora u dijelu u kojem se navode obaveze tog koncerna prema dobavljačima

Sve je to na koncu pitanje ega. Ono što je izbjegavao duže vrijeme, sada će u nešto napetijim okolnostima morati učiniti. Ili će Ivica Todorić odlučiti prihvatiti savjet nekog od svojih brojnih poslovnih savjetnika te krenuti u prodaju dijela Agrokora i prepustiti dio ili cijelo upravljanje strateškom partneru, ili će u za njega težoj varijanti banke preuzeti upravljanje Agrokorom. Zbog ne posve jasnih pokazatelja o tomu kolika je doista konačna razina zaduženosti Todorićeva koncerna, ni u jednoj se varijanti ne može precizno predviđati koliko će od koje varijante vlasnici Agrokora profitirati”, izjavio je za Nacional izvor dubinski upućen u poslovanje najmoćnijeg hrvatskog poslovnog koncerna.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakPLENKOVIĆ ‘Dobrodošla svaka sugestija za rast BDP-a’
Sljedeći članakKONAČNA ODLUKA: Upravni odbor HRS-a smijenio Babića i cijeli stručni stožer
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.