U splitskoj crkvi napadnuta novinarka i snimateljica, privedene dvije osobe

Iako su odlukom Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu sva veća okupljanja u Hrvatskoj zabranjena, u splitskim Sirobujama danas se unatoč svemu održava misa. Radi se o župi koju vodi don Josip Delaš, koji je već dobio prekršajnu prijavu zbog verbalnog napada na policajce.

Kako javlja Dalmatinski portal, njihpova je novinarka napadnuta dok je snimala okupljanje vjernika u crkvi.

Navode da je grubo odgurnuta te joj je na tlo bačen mobitel kojim je uživo prenosila nedozvoljeno okupljanje. Jedan od okupljenih na misi potom joj je mobitel nasilno otrgnuo iz ruke. Mobitel je razbijen, a s njim je u nepovrat otišao i dio snimljenog materijala, navodi Dalmatinski portal, dodajući kako je novinarki priklještena ruka crkvenim vratima.

Pred crkvu u splitskoj Sirobuji stigla je i policija koja, kako javlja Slobodna Dalmacija, čeka kraj mise kako bi ispitala što se dogodilo.

Slobodna dodaje da su se okupljeni vjernici obratili i njihovoj novinarki, upozorivši je da je “bolje da ide ća”.

Kako se doznaje iz splitske policije, dvije osobe privedene u policijsku postaju zbog incidenta u crkvi na Sirobuji, a više informacija objavit će čim završi kriminalističko istraživanje.

U policiji su potvrdili da nisu jutros bili pred crkvom na Sirobuji. Obilazili su lokaciju, no od srijede nisu zabilježili nikakve aktivnosti. Došli su tek nakon poziva zbog napada na novinarku Dalmatinskog portala.

Novinarka Dalmatinskog portala nije jedina napadnuta. Ispred crkve na Sirobuji napadnuta je i snimateljica N1 televizije.

“Naša je kolegica bila izložena brojnim uvredama ne samo svećenika Josipa Delaša, već i okupljenih građana. Jedan od njih je, iz svojeg automobila i s očitom namjerom, krenuo i u fizički napad na našu snimateljicu, što je dokumentirano i zabilježeno na snimci. Podatke o napadu i sve informacije proslijedili smo Ministarstvu unutarnjih poslova”, navodi N1.

Vjernici dolaze na misu na Sirobuju

Posted by Dalmatinski portal on Sunday, April 12, 2020

VIDEO: Problematični splitski svećenik prije mise urlao na novinare: “Odnija vas đava što prije, ajte ća”

Komentiraj