U splitskom Fotoklubu otvara se restrospektivna izložba “Pričigin narodu”

Autor:

26.12.2022., Split - Nova uprava festivala Pricigin.
voditeljica PR-a i producentica festivala Viktoria Sizgoric Zoric, prof. dr. sc. Petar Filipic, izvrsna direktorica festivala Maja Vrancic, umjetnicka direktorica festivala Patricija Horvat   Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Miroslav Lelas/PIXSELL

U galeriji splitskog Fotokluba u petak navečer otvara se retrospektivna izložba “Pričigin narodu” povodom malog-velikog jubileja: 15. rođendana omiljenog splitskog festivala pričanja priča – Pričigin.

“Desetljeće i pol nekima se možda i neće učiniti puno, ali samo pravi, prekaljeni borci znaju koliko je teško zadržati kontinuitet, stvoriti i odgojiti publiku, zadobiti njihovo povjerenje i, što je podjednako teško, pronaći partnere i suradnike bez čije bi financijske i tehničke podrške Pričigin davno stavio točku na svoju priču. Jer opstati na nezavisnoj sceni, iz godine u godinu organizirati potpuno besplatan događaj koji traje po nekoliko dana, a pritom u Splitu ugostiti mnoga važna hrvatska i regionalna imena iz područja književnosti, ostalih umjetnosti, novinarstva i mnogih drugih branši, doista je pothvat vrijedan divljenja”, istaknula je Viktorija Šižgorić Zorić.

Organizatori ističu kako je izložba ujedno i njihova zahvala najboljoj publici na svijetu, koja već petnaest godina uporno dolazi na betonske stepenice Doma mladih neovisno o tome je li sunce, kiša, bura ili snijeg.

Izložba je realizirana uz podršku Ministarstva kulture i medija, Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice grada Splita te je dio programa ”Redovni godišnji program udruge Fotoklub Split” koji se financira iz sredstava podrške Zaklade “Kultura nova”.
Izložba u Fotoklubu Split ostaje otvorena do 26. ožujka 2023. i može se pogledati u radno vrijeme Galerije fotografije.

‘Pokušat ćemo od Pričigina napraviti nacionalni festival, malo izaći iz Splita’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.