U Škorinoj kampanji predsjednica će biti pošteđena

Autor:

Tomislav Miletic/PIXSELL

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro ne namjerava u svojoj kampanji napadati predsjednicu države Kolindu Grabar-Kitarović.

Ona ionako ni o čemu ne odlučuje, a ponajmanje o sudbini zemlje. Tako da će Škori prvi na udaru biti Vlada i premijer Andrej Plenković. Otkrivaju to u stožeru Miroslava Škore u kojemu se zadnjih dana brusi taktika za predstojeću kampanju, koju će voditi Škorin glazbeni menadžer Miljenko Ćurić. Mate Mijić bit će zadužen za komunikaciju i odnose s medijima, a Škorina sestra Vesna Vučemilović za promidžbu, piše Večernji list.

Prvi konkretni obrisi kampanje već su poznati. Osim žestoke kritike Vlade, Škorin tim u kampanji predočit će i detaljno razrađene poteze koji se tiču povećanja ustavnih ovlasti, koje je Škoro najavio kao ključnu temu kampanje i na kojima ovih dana rade ustavni i pravni stručnjaci s kojima se konzultirao i prije objave kandidature.

Iako će u kampanji obići cijelu Hrvatsku, u stožeru od početka svojom utvrdom smatraju Slavoniju, a sada, kažu, slijedi i “osvajanje” Dalmacije gdje također očekuju odličan rezultat. A to će “osvajanje” osim klasičnim terenskim radom ići i preko koncerata, tako da nije ni čudno što su HDZ-ove vlasti Škori zabranile šest već dogovorenih koncerata. U stožeru ne kriju da su shvatili da na koncerte sve više dolaze oni koji će za Škoru i glasovati, a ne samo ljubitelji njegove glazbe, i to svakako planiraju iskoristiti.

U stožeru opovrgavaju teze da će njihov kandidat tražiti ikakvu podršku od Milana Bandića. S njim, tvrde, nije razgovarao niti će razgovarati o tome, a neće tražiti ni potporu crkvene hijerarhijske vlasti.

“Ne želimo Crkvu uvući u kampanju i ne želimo raskol u crkvenoj hijerarhiji” kazao je izvor iz Škorina stožera za Večernji list. I dok ih crkvena hijerarhija ne zanima, ne kriju da se planiraju snažnije povezati s katoličko-laičkim pokretom koji u Hrvatskoj posljednjih godina jača i okuplja na tisuće uglavnom mladih ljudi.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.