Unsplash/Alan Rojo Pinedo

U sklopu New York Fashion Weeka predstavljanje latinoameričke mode

U sklopu New York Fashion Weeka  predstavit će se revije i program platforme Fashion Designers of Latin America (FDLA).  Ova modna platforma predstavlja dizajnere, projekte, revije i inovacije iz Južne i Središnje Amerike.

Voditelji programa su zbog pandemije koronavirusa ovaj puta odlučili predstaviti sadržaje na virtualnom nivou. Digitalna platforma i video sadržaji će biti prikazani na službenim internetskim stranicama, facebooku, YouTubeu.

Predsjednica udruženja, Albania Rosario, je ponovila da modna industrija u ova teška vremena traži druge načine kako bi ostvarila kontakt s javnošću i stvorila nove forme izražavanja. Otkrila je kako javnost očekuje cijeli niz zanimljivih sadržaja.

Ovaj potez je rezultat činjenice da su se mnogi dizajneri tijekom najveće krize pandemije koronavirusa i karantene nalazili u samoizolaciji. U lipnju je zbog ove situacije odlučeno kako će program biti organiziran i prezentiran u digitalnom obliku. Na ovaj način će brojni ljubitelji mode moći vidjeti nova ostvarenja mladih, ali i  već poznatih imena u latino modnoj industriji.

Fashion Designers of Latin America je platforma, koja postoji više od deset godina i snažno je utjecala i na neke projekte u modernoj društvenoj sferi i kulturi.

Komentiraj