U Saboru nastala prepirka oko nošenja zaštitnih maski, Krišto tražila objašnjenje

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nekoliko je puta morao upozoravati zastupnike zbog nenošenja maski u sabornici, na što je Karolina Vidović Krišto iz Domovinskog pokreta zatražila da joj objasni zašto trebaju nositi maske.

„Signaliziraju mi da opet nemaju svi maske, pozivam zastupnike da stave maske jer neimanjem maske ugrožavate druge zastupnike”, pozvao je  Jandroković  zastupnike koji su u sabornici skinuli maske.

Karolina Vidović Krišto iz Domovinskog pokreta  tražila objašnjenje 

„Objasnite zbog čega nosimo maske, rekli ste zatvoreni prostor, puno su manji prostori kafića i hodnika i tamo ih nitko ne nosi. U sabornici ih isto skinemo kad govorimo ”, kazala je Vidović Krišto.

Jandroković joj je pojasnio da su takva pravila jer se nalaze u relativno malom i zatvorenom prostoru dugo vremena i jer su takve preporuke.

„Nije ni meni meni ugodno ali ju moram imati jer na taj način štitim zdravlje drugih, pa bih vas molio da i vi stavite masku”, rekao je.

Prepirka oko nošenja i skidanja maski za vrijeme govora

“Ja smo dobila preporuke raznih epidemiologa i liječnika koje su kontradiktorne”, nastavila je Krišto Vidović.

„Staviti masku, molim vas lijepo, jer to rade svi i na taj način brinemo o zdravlju drugih, ja nisam epidemiolog, ali slušam preporuke epidemiologa i ne želim više polemizirati”, ponovno je pozvao Jandroković koji je zamolio i Peđu Grbina da stavi masku

Grbin je predložio da se dogovore  trebaju li nositi maske cijelo vrijeme ili ih zastupnici mogu skinuti kada govore, Prozvao je Jandrokovića da je on počeo s takvom praksom.

“Skinuo sam masku samo za govornicom jer je udaljenost bila dovoljno velika ali ostale pozicije su na manjoj udaljenosti”, odgovorio je Jandroković.

Komentiraj