U sabornici u srijedu zasjedaju djeca

Ostvarivanje dječjih prava u Hrvatskoj, tema je o kojoj će se, u povodu 30. obljetnice Konvencije o pravima djeteta, u srijedu govoriti na zajedničkoj sjednici djece i saborskih zastupnika u sabornici.

Standardizacija školskog sustava u Hrvatskoj, siromaštvo, sigurnost djece u prometu, partcipacija djece, digitalno okruženje i opasnosti koje nosi, udomiteljstvo, neke su od tema sjednice na kojoj će sudjelovati djeca iz cijele Hrvatske, među njima djeca sudionici akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“, djeca iz Dječjih foruma i Dječjih vijeća Saveza društava „Naša djeca“, Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu te Savjetodavnog odbora za dječju participaciju Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Sjednicu zajednički organiziraju Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske, Ured pravobraniteljice za djecu i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, a održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

U glazbenom dijelu nastupit će gluhe violinistice iz projekta Violinmusic4al.

Programom je predviđena i dodjela Godišnjih nagrada za promicanje prava djeteta, a dodjeljuje ih Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentiraj