U Rusiji u jednom danu rekordnih 2.774 zaraženih, manjak bolničkih kreveta

Rusija je u utorak izvijestila o 2.774 novozaraženih koronavirusom u jednome danu, čime se ukupan broj u toj zemlji popeo na 21.102, a stanje je dramatično u Moskvi, žarištu epidemije, koja je suočena s nedostatkom bolničkih kreveta.

S povećanjem broja oboljelih u jednom danu u Rusiji su ukupno zaražene 21.102 osobe, a 170 je umrlih u zemlji od posljedica koronavirusa.

Vlasti u Moskvi upozorile su da bi u prijestolnici moglo uzmanjkati bolničkih kreveta zbog rasta oboljelih u sljedeća dva do tri tjedna unatoč velikim naporima da se taj problem riješi.

Najviše zahvaćena koronavirusom u cijeloj Rusiji, Moskva je počela dio bolnica osposobljavati samo za prihvat oboljelih od covida, no dužnosnici kažu da to neće biti dovoljno.

Broj novozaraženih potvrđenih noću na utorak dosegnuo je u Moskvi 1.489, čime je ukupan broj oboljelih 13.002.

Oko 6.000 Moskovljana liječi se kod kuće.

“Operativni stožer predviđa da će se unatoč mjerama izolacije … dogoditi nedostatak bolničkih kreveta u iduća dva do tri tjedna”, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Moskovske vlasti stoga su odlučili još 24 bolnice osposobiti za oboljele od covida-19 i žele imati ukupno 21.000 raspoloživih kreveta u roku od 10 dana.

Zamjenica moskovskog gradonačelnika Anastasja Rakova u petak je upozorila da stanje postaje sve dramatičnije.

“Kako raste broj pacijenata s ozbiljnim simptomima, zdravstveni sustav u prijestolnici suočen je s dramatičnim teretom. Naše bolnice i ambulantne usluge rade do svojih krajnjih granica”, rekla je Rakova.

Komentiraj