U Rijeci se ne odvozi smeće. Čistoća nastavlja štrajk za povećanje plaća

Autor:

25.10.2022., Rijeka - Djelatnici gradskog komunalnog drustva Cistoca ciste podrucje na zeljeznickom kolodvoru na kojem se zadrzavaju migranti. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dogovor između predstavnika sindikata i radnika u riječkom komunalnom društvu Čistoća i Uprave društva te gradonačelnika Marka Filipovića o povećanju plaća nije postignut te se štrajk nastavlja.

Prema informacijama radnika Čistoće, u štrajku, koji je počeo u srijedu ujutro, sudjeluje oko 200 radnika iz svih sektora od ukupno 440 zaposlenih. Štrajk su radnici pokrenuli samoinicijativno, mimo dvaju sindikata koji djeluju u Čistoći. Kako su izvijestili, tijekom srijede ni jedan kamion za odvoz otpada nije izašao na teren.

Povećanje plaće 30 posto

 Radnici traže povećanje plaća za 30 posto. Gradonačelnik Marko Filipović i direktor KD Čistoća Bojan Jurdana ponudili su tijekom dana povećanje plaća za 15 posto od rujanske plaće nadalje te postepeno daljnje povećanje plaća do kraja ove godine, sukladno mogućnostima. Istaknuli su da se trenutno plaće ne mogu podići za više od 15 posto.

Radnici su odbili tu ponudu i napustili pregovore. Štrajk se nastavlja do daljnjega, a to znači da se otpad u Rijeci i okolici neće odvoziti.

Direktor Jurdana, upitan razmišljali se o mogućnosti uvođenja radne obaveze, rekao je da je za sad prerano o tome govoriti.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.