FOTO: U pulskoj Areni izvedena “Aida”

Autor:

HNK Ivana P. Zajca

Jedna od najpoznatijih svjetskih opera “Aida” talijanskog skladatelja Giuseppea Verdija, praizvedena 1871. godine, doživjela je u petak navečer u pulskoj Areni novu izvedbu uz gostovanje velikih umjetnika s hrvatske, europske i svjetske operne scene.

Opera je okupila izvrsne umjetnike vodećih hrvatskih opernih kuća, Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Rijeci, te goste iz njujorškog Metropolitana, milanske Scale i bečke državne opere. U naslovnoj ulozi nastupila je Kristina Kolar, Walter Fraccaro utjelovio je Radamesa, u ulozi egipatske princeze Amneris nastupila je Dubravka Šeparović, kao Amonasro nastupio je Giorgio Surian, a u ulozi Ramfisa bio je Carlo Colombara, jedan od najvećih svjetskih basova.

Opera “Aida” je u pulskom amfiteatru gostovala u sklopu programa “Ljeta klasike”, serijala u produkciji riječkoga HNK Ivana pl. Zajca, koji će već u nedjelju, također u Areni, izvesti čuvenu Orffovu kantatu “Carmina Burana”.

Inače, “Aida” je tragična priča o zabranjenoj ljubavi etiopske princeze i egipatske robinje Aide i mladog egipatskog vojskovođe Radamesa, koji moraju odlučiti između ljubavi i odanosti svojim domovinama.

Nakon “Aide” u nedjelju će riječki ansambl u Puli izvesti “Carmina Burana” Carla Orffa sa solistima Frankom Klisovićem i Robertom Kolarom te proslavljenom svjetskom opernom pjevačicom iz Južne Koreje Sumi Jo.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.