U petak se u Zagrebu otvara drive-in kino

Autor:

Pixabay

Patforma Drive in kultura, u sklopu programa kulturnih sadržaja na otvorenom, od 15. do 17. svibnja otvorit će filmsko-glazbeni drive-in spektakl na parkiralištu Hala V iza zagrebačkog Tehničkog muzeja donosi vikend domaćih filmskih hit naslova uz popratni glazbeni program.

“Tijekom tri večeri, od petka do nedjelje, posjetitelji će imati priliku doživjeti jedinstveni spoj umjetnosti i zabave iz udobnosti vlastitog automobila po principu američkog popularnog načina okupljanja mladih, drive-in kina.

U petak navečer, 15. svibnja, zabava se vraća u grad, a tijekom naredne tri večeri gledat ćemo recentne i starije domaće hit naslove, i to duge i kratke, igrane, animirane i dokumentarne filmove, uz obavezno poštivanje mjera socijalnog distanciranja”, navodi se u najavi platforme.

Dugometražni repertoar prvog dana drive-in kina otvorit će “Zagrebački ekvinocij” (2019.), dugometražni debi Svebora Mihaela Jelića. U subotu slijedi projekcija doku-hita “Gangster te voli” (2013.) Nebojše Slijepčevića. Nedjelja je rezervirana za “Vis-à-Vis” (2013.) poznatog mladog redatelja Nevija Marasović.

Osim dugometražnih hrvatskih filmova, u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti, svaku večer prikazat će se i neki od najboljih studentskih kratkometražnih filmova snimljenih u posljednjih nekoliko godina koji su prepoznati i od strane svjetskih festivala, kao što su “Igra malog tigra” (2015.) Jasne Nanut, “13+” (2016.) Nikice Zdunić te recentni hit prošlogodišnjeg izdanja programa Kockice Zagreb Film Festivala, “Južno voće” (2019.) Josipa Lukića.

Filmski program obogatit će i kratkometražni animirani filmovi nastali u produkciji Akademije likovnih umjetnosti – “I’m not feeling very well” (2019.) Sunčane Brkulj, koji je selektiran za ovogodišnji, zbog korone otkazan Međunarodni festival animiranog filma u Annecyju, te nagrađivani film “Odrasti u malo drvo” (2019.) Noemi Ribić.

Vikend drive-in filmsko-glazbeni spektakl ujedno je i humanitarnog karaktera te predstavlja poziv publici na akciju i doniranje sredstava za studente koji su ostali bez izvora prihoda u ovim zahtjevnim vremenima. “Poznata je činjenica kako su mnogobrojni projekti otkazani, rad ograničen, a o njihovoj se egzistenciji u ovom kriznom vremenu rijetko progovaralo. U suradnji sa zakladom Solidarna prikupljat će se sredstva za studente, te će se zatim u dogovoru sa Sveučilištem u Zagrebu, usmjeriti prema najugroženijima”, ističu organizatori.

Za prvo događanje Drive in kulture ulaz i broj automobila je ograničen i posebno reguliran zbog sigurnosnih mjera. Svoje je mjesto potrebno unaprijed rezervirati putem web stranica projekta. (www.driveinkultura.com).

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.