U organizaciji Volkswagena otvorena izložba podravskih pisanica u Wolfsburgu

 U Wolfsburgu je, u organizaciji automobilskog koncerna Volkswagen, otvorena izložba “Pisanice od srca” s pet gigantskih pisanica iz Koprivnice, izvijestio je danas Generalni konzulat Republike Hrvatske u Hamburgu, jedan od suorganizatora izložbe.

Oslikane pisanice većih dimenzija, koprivničkih autora Stjepana Pongraca, Zlatka Štrfličeka, Josipa Gregurića, Đure Jakovića i Vladimira Ivančana, izložene su u javnom prostoru nedaleko od sjedišta automobilskog koncerna Volkswagen.

Volkswagen već godinama organizira izložbe pisanica koje su oslikali umjetnici iz cijelog svijeta, u sklopu pripreme grada za uskršnje blagdane.

“Slikari naivci udahnuli su životnost i prepoznatljivost svakodnevice i tradicije podravskog kraja”, stoji u priopćenju.

Izložba također, kako je rečeno, predstavlja priliku za turističku promociju Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.

U organizacije izložbe, koja je otvorena do 10. travnja, osim konzulata RH u Hamburgu i koncerna Volkswagen, sudjelovala je i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner