U Novoj Gradiški potpisani ugovori za izgradnju Tehnološko-inovacijskog centra

Autor:

U okviru projekta „Centar kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška“, potpisana su tri ugovora o poslovima na izgradnji Tehnološko inovacijskog centra. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 46.613.319,88 kuna.

Financijski najveći, izgradnja poslovne građevine Tehnološko inovacijskog centra, u iznosu od 46.105.944,88 kn, potpisali su Adam Đanić, direktor CEKOM NI NG i Ivan Parčin, predsjednik uprave Tromont d.o.o. iz Splita. Ugovor obuhvaća izgradnju građevine površine 3.074 m2 s uredskim i laboratorijskim prostorima na dva kata, primjenom odredbe ključ u ruke na temelju projektne dokumentacije i troškovnika. Rok za izvođenje radova iznosi 10 mjeseci od dana potpisa Zapisnika o uvođenju u posao.

Uz ugovor o izgradnji, potpisan je i ugovor o uslugama stručnog nadzora u iznosu od 436.125,00 kn s tvrtkom Helion Group d.o.o. iz Osijeka te ugovor o pružanju usluga vođenja projekta nad izgradnjom poslovne građevine u iznosu od 71.250,00 kn s tvrtkom Initeh modeling d.o.o. iz Zagreba.

„Nakon četiri godine evaluacije i odobrenja projekta, današnje potpisivanje o gradnji tehnološko-inovacijskog centra, usudio bih se reći da je najbitniji korak u realizaciji projekta Centra kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška. Naš fokus poslovanja biti će na malim start up-ovima, na novim Rimcima te na novim Infobipovima. Kako bi u tome uspjeli, uvijek trebamo sanjati veliko i samo upornim radom to ćemo i ostvariti”, istaknuo je direktor CEKOM NI NG, Adam Đanić  prilikom potpisivanja ugovora.

Obratio se  i gradonačelnik Nove Gradiške i saborski zastupnik, Vinko Grgić:

„Gospodarstvo Nove Gradiške realizacijom ovog projekta dobiva nove konture. Kada sam na početku svog prvog mandata najavljivao realizaciju različitih gospodarskih projekata, uvijek su me pitali kada ćemo otvoriti nova radna mjesta. U vrlo kratkom vremenu otvorit će se potreba za 300 novih radnih mjesta no sada se postavlja pitanje stručne radne snage. I upravo je projekt CEKOM-a primjer razvojnog centra, centra novih tehnologija te edukativnog centra gdje ćemo školovati i osposobljavati mlade ljude za tehnološki vrlo izazovna radna mjesta.“

INDUSTRIJSKI PARK: Investicijski boom ‘težak’ pola milijarde kuna u Novoj Gradiški

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.