U Njemačkoj ubijen Hrvat: Policija sumnja da ga je ubio ‘zemljak’ koji je nakon zločina zapalio stan

Autor:

epa09719421 Police officers secure the crime scene in Ulmet, Germany, 31 January 2022. According to the police in Kaiserslautern, two police officers were shot during a routine traffic check in the district of Kusel in Rhineland-Palatinate. The background to the incident is still unclear and the perpetrator or perpetrators have not yet been arrested.  EPA/RONALD WITTEK

EPA/RONALD WITTEK

U mjestu Rodgau nedaleko od Frankfurta na Majni ubijen je 46-godišnji hrvatski državljanin, prenosi Fenix-magazin.

U petak navečer, oko 21:20 sati, sukobila su se dva muškarca u stanu u prizemlju u gradskoj četvrti Hainhausen. Nešto kasnije, kada je stigla prva policijska patrola, tamo je izbio i požar.

Nakon što su vatrogasne postrojbe ugasile požar, istražitelji su pronašli beživotnu osobu čiji je identitet prvotno bio nepoznat, priopćila je policija.

Nakon obdukcije tijela, policija je u utorak potvrdila kako je ubijen 46-godišnji hrvatski državljanin. On je tek nedavno doselio u stambenu zgradu u ulici Rochusstrasse nakon što je došao živjeti u taj grad.

Kada je riječ o uzroku smrti, istražitelji pretpostavljaju da je 46-godišnji Hrvat preminuo “od posljedica nasilja”.

Hrvati iz Rodgaua prepričavaju kako je najprije došlo do tučnjave u stanu, zbog čega su susjedi zvali policiju. Potom se dogodilo ubojstvo, a onda je osumnjičeni ubojica zapalio stan.

Uhićeni 34-godišnjak je, kako navodi policija, “zemljak ubijenog” . On se još nije očitovao o optužnici. Navodno su obojica Hrvata podrijetlom iz BiH.

Osumnjičeni muškarac je u pritvoru.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.