U Ivanić Gradu otvorena 14. bučijada

Autor:

Ivaniæ-Grad, 20.10.2018 - Pod motom "Doði! Okusi! Osjeti! Vidi!", u Ivaniæ-Gradu je u subotu sveèano otvorena tradicionalna 14. "Buèijada", najposjeæenija turistièko-gospodarska i gastronomska manifestacija èija je okosnica prodajni sajam buèa, buèinog ulja, proizvoda od buèa i ostalih "eko-etno proizvoda" na kojoj se predstavlja više od 200 izlagaèa. 
foto HINA/ ik

Pod motom “Dođi! Okusi! Osjeti! Vidi!”, u Ivanić Gradu je u subotu svečano otvorena tradicionalna 14. bučijada, najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija čija je okosnica prodajni sajam buča, bučinog ulja, proizvoda od buča i ostalih “eko-etno proizvoda” na kojoj se predstavlja više od 200 izlagača.

“Bučijada je iz godine u godinu sve bolja; prerasla je u značajnu manifestaciju koja zaokružuje proizvodnju i turizam – kompletan doživljaj i kompletnu ponudu. To je koncept koji je naišao na odličan odaziv ljudi, te svake godine ima sve više posjetitelja, samo danas će trideset tisuća posjetitelja doći na Bučijadu”, istaknuo je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš otvarajući manifestaciju, navodi se u priopćenju iz Turističke zajednice Ivanić Grada.

Izaslanik predsjednika Vlade ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković nazočne je pozdravio i u ime premijera Andreja Plenkovića te poručio kako je “Bučijada” promocija Ivanić Grada, Zagrebačke županije i proizvođača.

Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, pokrovitelja “Bučijade”, zahvalio je Turističkoj zajednici Grada Ivanić Grada i organizatorima na kvalitetnoj pripremi te istaknuo kako ta manifestacija spada među najveće u Županiji i postala je njezin brend.

“Danas smo otvorili posebnu turističku, gastronomsku, ali i gospodarsku manifestaciju koja se već tradicionalno četrnaest godina održava u Ivanić Gradu i koja je postala brend Zagrebačke županije. Povezujemo proizvodnju s našim poljoprivrednicima, te time osiguravamo i tržište kroz Udrugu proizvođača bučinih ulja Hrvatske, koja onda bučino ulje kao konačni proizvod, odnosno najznačajniji proizvod buče, plasira čak i na tržište Amerike”, istaknuo je Kožić.

Za vrijeme trajanja “Bučijade”, od 19. do 21. listopada u Ivanić Gradu je organizirana bogata i raznolika ponuda za sve posjetitelje. U gradskom parku u petak je otvoren Park skulptura na temu buče.

U Pučkom otvorenom učilištu u subotu su održani stručni skupovi “Bučina pogača i brašno i njihove nutritivne vrijednosti” i “Brendiranje bučinog ulja kao suvenira kontinentalne Hrvatske”, u organizaciji Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske na kojem je sudjelovalo osamdeset OPG-ova i dvadesetak ekoloških poljoprivrednih gospodarstava.

Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, organizirani su zabavni sadržaji: vožnja tradicijskom i Buča kočijom, Bučko vlakićem, igraonice i radionice za najmlađe, kazališne predstave, izložbe, koncerti, promocije te bogata ponuda jela od buča kao i piva od buče.

Iz Zagreba za Ivanić Grad i povratno u subotu i nedjelju vozi turistički izletnički vlak “Bučko express”, po cijeni povratne karte od 25 kuna, navodi se u priopćenju.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.