U Hrvatskoj trenutno 60 tisuća turista, proširen krug usluga Cro kartice

Vlada je na današnjoj sjednici izmijenila Odluku o uvođenju mjere za poticanje potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu RH ili o tzv. Cro kartici, čime je njezin dosadašnji krug usluga proširen i na usluge privatnog smještaja, putničkih agencija i charter tvrtki, a ministar turizma Gari Cappelli najavio je i da će prve kartice biti izdane 1. srpnja.

Cappelli je rekao da su uključene i banke, koje su se javile na natječaj Ministarstva turizma, a od njih sedam, prva će biti spremna za izdavanje tih kartica 1. srpnja, čemu je dodao da su “do sada banke naručile nekoliko tisuća kartica”. Dodao je da pravo na tu karticu imaju zaposleni s ugovorom o radu, obrtnici, djelatnici slobodnih zanimanja te poljoprivrednici.

“Do sada je ta kartica bila za usluge smještaja te hrane i pića u ugostiteljskim objektima, a sada se proširuje krug usluga i na putničke agencije te touroperatore, što omogućava i plaćanje paket aranžmana kod ugostitelja, ali i privatnih iznajmljivača, kojih imamo registriranih 108 tisuća. Također se širi krug usluga i na iznajmljivače plovila tj. charter tvrtke, što isto prije nije bilo”, rekao je ministar turizma.

U Hrvatskoj trenutno 60 tisuća turista

Cappeli je kazao da se u Hrvatskoj trenutno nalazi 60 tisuća turista. Ponovio je da bi se u hrvatskom turizmu, ako se zadrži sadašnja dobra epidemiološka situacija, moglo dosegnuti 30 do 35 posto lanjskog prometa, što, kako je dodao, prije kratkog vremena, nitko nije mogao ni zamisliti.

“Trenutno imamo i već najavljenih oko 200 tisuća dolazaka u Hrvatsku i bližem roku od osoba koje su ispunile aplikaciju, za srpanj i kolovoz se još ne zna, ali jasno je da jača promet ulaska u Hrvatsku svakim danom”, rekao je Cappelli.

Komentiraj